Prajituri / Retete de prajituri

Tiramisu cu portocale

Tiramisu cu portocale

Reteta Tiramisu cu portocale

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura suc de portocale
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 cana lapte in care am dizolvat 3 linguri Nesquik
  • piscoturi cate incap in tava
  • Pentru decor:
  • 3 portocale
  • 2 linguri zahar

Chiar daca reteta clasica de Tiramisu imi place mult de tot si o fac la diverse ocazii, trebuie uneori sa adaptez si sa improvizez astfel incat sa poata manca si copiii 😉 A fost usor de facut, a fost bun si s-a mancat de-ndata! Acum cat va scriu reteta de tiramisu cu portocale, ma gandesc ca tare bun ar fi facut si cu capsuni sau fructe de padure. Ce ziceti? 🙂

Mod de preparare Tiramisu cu portocale:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam sucul de portocale si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de galbenusuri racita punem mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Smantana pentru frisca se mixeaza  cu o lingurita de zahar vanilat, pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Laptele cu Nesquik il punem intr-o farfurie si inmuiem piscoturile. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!

Punem in vas cate un strat de piscoturi inmuiate in lapte si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema. Dam la rece pana preparam glazura de portocale.

Portocalele curatate de coaja si cat se poate din pielita, se pun in blender si se mixeaza pana se obtine un piure fin. Rastoarna intr-o craticioara, pune zaharul si pune la foc mic. Fierbe cateva minute, pana se topeste zaharul si se mai evapora din zeama. Da deoparte si lasa la racit.

„Glazura” racita se pune peste Tiramisu si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Tiramisu cu frisca si fructe

Tiramisu cu fructe

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Ideea de a inlocui cafeaua este geniala.

  2. Super bun, delicios, bravo pentru reteta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]