Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si cafea

prajitura cu ciocolata si cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml cafea preparata
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 30 ml cafea tare
  • Sirop:
  • cca 50 ml cafea tare, indulcita dupa gust
  • Glazura:
  • 75 g ciocolata (54% cacao)
  • lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
  • In plus:
  • cca 10 biscuiti obisnuiti, cat sa obtinem un strat de marimea blatului
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite.

[penci_recipe]

Va recomand sa folositi pentru aceasta reteta o cafea tare, de calitate. Eu am folosit espresso preparat la , o cafea perfecta obtinuta doar printr-o atingere de buton 😉 Aparatul iti permite sa iti personalizezi cafeaua in functie de preferintele tale. Il poti seta sa distribuie intre 30 si 220 ml apa si sa adaptezi concentratia de cafea pentru a obtine cafeaua perfecta pentru tine.

Mai multe detalii despre aparat gasiti

Prajitura se tine la rece pana in momentul servirii.

prajitura cu ciocolata si cafea

Pofta buna!

prajitura cu ciocolata si cafea

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de prajitura cu cafea gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]