Ingrediente
- Blat:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 2 linguri ulei
- 50 ml cafea preparata
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- Crema de ciocolata:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 200 ml smantana pentru frisca
- 30 ml cafea tare
- Sirop:
- cca 50 ml cafea tare, indulcita dupa gust
- Glazura:
- 75 g ciocolata (54% cacao)
- lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
- In plus:
- cca 10 biscuiti obisnuiti, cat sa obtinem un strat de marimea blatului
- Pentru ornat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g mascarpone
- 1 lingura zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilat
Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite.
[penci_recipe]
Va recomand sa folositi pentru aceasta reteta o cafea tare, de calitate. Eu am folosit espresso preparat la , o cafea perfecta obtinuta doar printr-o atingere de buton 😉 Aparatul iti permite sa iti personalizezi cafeaua in functie de preferintele tale. Il poti seta sa distribuie intre 30 si 220 ml apa si sa adaptezi concentratia de cafea pentru a obtine cafeaua perfecta pentru tine.
Mai multe detalii despre aparat gasiti
Prajitura se tine la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete de prajitura cu cafea gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI