Reteta Prajitura cu caise
Ingrediente
- 4 oua
- 200 g zahar
- 80 ml ulei
- 150 g iaurt
- 175 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de vanilie
- 4-5 caise maricele
De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi!
Mod de preparare Prajitura cu caise:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana se albesc si zaharul se topeste. Se adauga iaurtul si uleiul amestecand continuu. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste galbenusuri si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga in compozitia de mai sus, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Caisele taiate cubulete se presara din loc in loc peste compozitia pentru blat. Se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Prajitura cu caise se pudreaza (sau nu 😀 ) cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)