Reteta Prajitura cu portocale
Ingrediente
- Pentru gemul de portocale:
- 550 g portocale fara coaja
- 250 g zahar
- Pentru blat:
- 4 oua
- 100 g unt
- 150 g zahar brun (pudra)
- 250 g faina
- 10 g praf de copt
- esenta de vanilie
- 3 linguri din gemul de portocale preparat
Cu reteta de prajitura cu portocale de astazi treaba este simpla si sta cam asa: portocale ce nu le mai vrea nimeni = gem de portocale 🙂 Si daca gemul e prea mult pentru consumul imediat facem prajitura de casa. E simplu, nu? 😀
Mod de preparare Prajitura cu portocale:
Gem de portocale:
Peste portocalele taiate bucatele presaram zaharul si punem cratita pe foc mic. Vom amesteca periodic, sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand portocalele si-au lasat suficienta zeama bagam mixerul vertical si le mixam pana obtinem un piure fin. Fierbem in continuare pana scade zeama si gemul ajunge la consistenta dorita.
Blat:
Untul moale (lasat la temperatura camerei sau topit partial la microunde) se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, pana devine cremos si zaharul se topeste. Se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si gemul de portocale.
- daca este cazul, in functie de tipul de faina folosit, mai adaugati putina faina, dar nu mai mult de 50 g. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase.
Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-40 de minute, pana blatul este frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt. Dupa ce se raceste se taie in doua parti. Punem gemul de portocale pe o parte de blat si acoperim cu al doilea blat.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Daca iti place prajitura cu portocale gasesti mai multe retete AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)