Reteta Prajitura turnata cu caise
Ingrediente
- Pentru blat:
- 2 oua
- 9 linguri zahar (pudra)
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- caise, cat sa se acopere toata suprafata prajiturii
Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La prajitura turnata cu caise blatul dulce s-a completat perfect cu caisele usor acre.
Mod de preparare Prajitura turnata cu caise:
Caisele se spala, se desfac in jumatate si se scot samburii. Se lasa deoparte pana pregatim compozitia pentru blat.
Pentru blat:
Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.
Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.
Se scoate tava, se repartizeaza uniform jumatatile de caise si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu caise se rumeneste usor deasupra.
Se portioneaza dupa ce se raceste. Daca doriti o puteti pudra cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
Este o reteta absolut incredibila 😀 Multumesc mult pentru postare!
Adevarat, am dat share.