Ingrediente
- Blat:
- 3 oua
- 150 g unt
- 150 g ciocolata (54% cacao)
- 150 g faina
- 150 g zahar (pudra)
- 50 g cacao
- 100 ml lapte
- 10 g praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru glazura:
- 50 g ciocolata (54% cacao)
- lapte, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
- marshmallow, cat sa acopere suprafata blatului
Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂
Mod de preparare Negresa pufoasa cu marshmallow:
Ciocolata tinuta cateva minute la congelator se mixeaza la robot, pana se face pudra.
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine spumos si zaharul se topeste. Ouale se adauga, unul cate unul, peste crema de unt si se mixeaza bine dupa fiecare. In crema obtinuta se adauga faina amestecata cu cacaoa, pudra de ciocolata si praful de copt. Adaugati si laptele.
Intr-o tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt, punem compozitia in strat uniform si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana blatul este ferm la atingere, dar moale. Se scoate tava din cuptor si se pun deasupra blatului bezelele si cateva picaturi de ciocolata. Se da din nou la cuptor pentru 10 minute.
Pentru glazura se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se adauga lapte putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Se toarna peste prajitura calda.
Cel mai bine prajitura se portioneaza dupa ce se raceste, dar mai buna este calda, chiar daca este usor sfaramicioasa 🙂
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
Un preparat rapid, care arata delicios din cate se vede in poze…