Prajituri / Retete de prajituri

Negresa pufoasa cu marshmallow

negresa pufoasa cu marshmallow

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata (54% cacao)
  • 150 g faina
  • 150 g zahar (pudra)
  • 50 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata (54% cacao)
  • lapte, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
  • marshmallow, cat sa acopere suprafata blatului

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂

Mod de preparare Negresa pufoasa cu marshmallow:

Ciocolata tinuta cateva minute la congelator se mixeaza la robot, pana se face pudra.

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine spumos si zaharul se topeste. Ouale se adauga, unul cate unul, peste crema de unt si se mixeaza bine dupa fiecare. In crema obtinuta se adauga faina amestecata cu cacaoa, pudra de ciocolata si praful de copt. Adaugati si laptele.

Intr-o tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt, punem compozitia in strat uniform si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana blatul este ferm la atingere, dar moale. Se scoate tava din cuptor si se pun deasupra blatului bezelele si cateva picaturi de ciocolata. Se da din nou la cuptor pentru 10 minute.

Pentru glazura se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se adauga lapte putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Se toarna peste prajitura calda.

Cel mai bine prajitura se portioneaza dupa ce se raceste, dar mai buna este calda, chiar daca este usor sfaramicioasa 🙂

Pofta buna! 😉

negresa pufoasa cu bezea

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Un preparat rapid, care arata delicios din cate se vede in poze…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]