Ingrediente
- 3 foi mari de napolitana
- Pentru crema:
- 500 g ciocolata (54 % cacao)
- 600 ml smantana pentru frisca
- 250 g mascarpone
- esenta de vanilie
Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva sau pe cineva de sarbatorit. Singura problema este ca foile de napolitana se inmoaie de la crema, dar daca nu se consuma imediat o poti pastra la congelator si tai din ea cat ai nevoie. Mie mi-a placut chiar mai mult asa inghetata, plus ca se taie mai bine si mai frumos 😉
Mod de preparare Prajitura cu foi de napolitana:
Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic (sau pe baie de aburi) si amestecand continuu se fierbe, fara a da in clocot, pana ciocolata se topeste. Se da departe, se lasa sa se racoreasca si se pune la frigider pentru cateva ore, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se ingroase
- pentru a mai scurta timpul de preparare crema de ciocolata se poate pune la congelator pentru 1-2 ore
- gustati si in functie de preferinta voastra de dulce adaugati zahar daca vi se pare ca este necesar
- puteti folosi si ciocolata cu lapte sau o combinatie intre cele 2 tipuri de ciocolata
Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga mascarponele si esenta de vanilie, dupa gust. Se mixeaza din nou pana crema devine ferma si pufoasa.
Asamblare:
Foile de napolitana se taie in 2, obtinand astfel 6 foi. Crema de ciocolata se cantareste, se imparte in 5 parti si se repartizeaza pe foile de napolitana. Prajitura se da la frigider (sau la congelator) pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Va recomand sa incercati si reteta de Napolitana cu caramel
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI