Ingrediente
- 200 g ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca
Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori prajitura. Unde mai pui ca se face din doar 2 ingrediente 😉
Am gasit la Lidl o ciocolata alba cu fulgi de capsuni. Doamne, e nebunie! Prajitura pe care am facut-o cu crema asta nici nu a mai apucat lumina celei de-a doua zile. Este si o varianta de ciocolata alba cu fulgi de nuca de cocos. Va recomand sa le incercati!
Mod de preparare Crema de ciocolata alba:
Ciocolata alba rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.
- daca nu va grabiti puteti tine crema la frigider, cateva ore sau peste noapte
Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.
- daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca
- crema se poate imbogati cu 100-150 g crema de branza ori mascarpone
- de asemenea, puteti adauga si zeama de lamaie pentru un gust mai fresh
Nu-i asa ca e simplu si usor de facut? 😉
ALTE RETETE CU CREMA DE CIOCOLATA ALBA
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI