Mancaruri cu pui / Retete culinare

Chiftelute de curcan gratinate

Pentru astazi, fara prea multe vorbe, va propun niste chiftelute gratinate, pe care le-am mancat repede de tot, de bune ce-au fost. De facut is foarte usor, ca doar ma stiti ca nu-mi place sa stau mult in bucatarie… ha ha… :))))

Ingrediente

  • ~300 g piept de curcan
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • 300 g iaurt gras
  • 3 oua
  • sare si piper
  • cateva frunze de busuioc
  • 100 g cascaval

Mod de preparare:

Mai intai vom prepara compozitia pentru chiftelute. Punem toate ingredientele la robot (sau masina de tocat)  si mixam pana obtinem o compozitie legata si omogena. Ca mainile umede formam chiftelutele pe care le vom aseza intr-un vas termorezistent.

Intr-un castron mixam putin ouale cu un praf de sare. Adaugam iaurtul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si busuiocul tocat marunt. Potrivim gustul de sare si piper.

Turnam uniform peste chiftelute

si dam vasul la cuptor pentru vreo 50 de minute, pana compozitia se incheaga si se rumeneste usor deasupra.

Chiftelutele gratinate se servesc calde.

 

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Oleleuuu cum arataaa!! Sunt convinsa ca nu mai ai, de aceea trebuie sa-mi fac singura!

  2. Asezati tacamurile si pana ajung eu se mai face o portie))ca prima sigur s-a terminat.Daca sunteti de acord aduc si un pahar de vin alb!

  3. Sigur voi incerca aceste chiftelute delicioase! 😉
    Pupici

  4. Buna ziua!
    Cristina’s world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

  5. Senzational arata ! Ai o problema totusi la RSS, feed-ul incepe de la modul de preparare, ingredientele nu apar !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]