Dupa ce ieri am incins gratarele si ne-am facut de cap cu „porcisme” si mititei :)) azi trecem la mancare mai usoara si anume chiftelute de linte cu ciuperci. Sunt grozav de bune cu o salata de rosii alaturi, dar piticii mei au preferat un sos de usturoi cu smantana si marar. 😉
—-
Ingrediente
- 200 g linte verde
- 200 g ciuperci brune
- 100 g cascaval afumat
- 1 ou
- 1 ceapa mica
- 2 catei usturoi
- patrunjel verde
- sare si piper
- fulgi de ardei iute
- pesmet si ulei pentru prajit
Mod de preparare Chiftelute de linte si ciuperci:
Lintea spalata bine in mai multe ape se pune la fiert. Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge de apa intr-o strecuratoare. Se lasa la racit.
Ciupercile spalate si curatate se pun la fiert in apa cu sare si putina zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun la scurs si racit intr-o strecuratoare.
Punem lintea si ciupercile in vasul robotului de bucatarie, adaugam si verdeata, ceapa, usturoiul si oul si mixam. Rasturnam amestecul intr-un castron. Daca este prea moale adaugati putin pesmet. Punem cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, condimentam dupa gust.
Cu mainile umede formam chiftelutele de marime potrivita. Le tavalim prin pesmet si le punem la prajit in ulei incins. Se scot pe un prosop absorbant.
- In cazul in care nu doriti sa le prajiti in ulei puteti opta pentru varianta de coacere la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Chiftelutele de linte si ciuperci se servesc calde. Pe langa salata de rosii sau sosul de usturoi si smantana va recomand sa faceti si niste oua posate. E bun, bun de tot! 😉
Pofta buna! 😉
Je mangerais bien, car l’aspect est très appétissant!
bisous
Arata de vis, nu am mancat linte pana acum dar am de gand sa o fac, in curand >:D<