Ingrediente
- Pentru umplutura:
- 1 kg piept de curcan tocat
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2 catei usturoi
- 400 g suc de rosii cu ardei kapia
- sare si piper
- cimbru uscat
- In plus:
- 12 foi de placinta
- putin ulei pentru uns foile
- Pentru uns:
- 1 ou
- 3 linguri smantana fermentata
- 2 linguri lapte sau apa
Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc.
Mod de preparare Burek cu carne:
Umplutura:
Intr-o tigaie incapatoare se calesc in cateva linguri de ulei ceapa si morcovul tocate. Cand aceastea s-au inmuiat se adauga sucul de rosii si carnea tocata. Se pune sare, piper si cimbru dupa gust. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, pana lichidul scade si avem un sos gros de carne.
Asamblare Placinta cu carne:
Vasul in care vom coace placinta cu carne se unge cu putin ulei. Foile se impart in 3 sau 4 parti, avand astfel 3 randuri de foi si 2 de carne ori 4 de foi si 3 de carne.
- se poate folosi tot pachetul de foi de placinta, in jur de 14-15 foi sunt in general. Am facut si asa si a fost foarte bun
Asezam cate un strat de foi in tava si ungem cu putin ulei, se distribuie uniform o parte din umplutura de carne si acoperim cu alt strat de foi. Continuam pana terminam foile si umplutura, ultimul strat fiind cel de foi. Placinta se portioneaza cu un cutit bine ascutit.
Oul se bate bate bine cu un praf de sare. Se adauga smantana si laptele si se omogenizeaza. Amestecul se toarna uniform peste placinta. Placinta se coace la foc mediu (sau 170 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana se rumeneste deasupra.
Se lasa sa se racoreasca, se serveste caldut!
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI