Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan

V-am mai spus eu in cateva randuri ca piticilor mei le place carnea. Chiar daca incerc sa variez meniul si sa le mai ofer o leguma, o branza… marea majoritate a retetelor culinare prestate la mine in bucatarie sunt retete cu carne, carne de curcan in special.

Dulceata de ardei iute am facut, dar ei n-au vrut sa o savureze cot la cot cu mine 😀 asa ca m-am gandit sa fac aceasta rulada de curcan pe care am umplut-o cu dulceata de ardei iute si cascaval. Nu prea au avut ce comenta! 😉

Rulada de curcan

Ingrediente

  • piept de curcan
  • dulceata de ardei iute
  • cascaval
  • sare si piper
  • ierburi de Provence

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute:

Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra.

Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. Daca aveti o bucata mare de piept e cu atat mai bine, daca nu puneti bucatile mai mici una langa alta pe o bucata de folie alimentara, astfel incat sa formati un dreptunghi.

„Foaia” de carne o sarati si piperati dupa gust, apoi o ungeti din belsug cu dulceata de ardei iute. Deasupra puneti cascavalul ras sau taiat bastonase. Cu ajutorul foliei formati rulada de carne.

Transferati rulada pe o bucata de hartie de copt, presarati cu ierburi de Provence (sau ce alt condiment va place voua) si o inveliti bine, prin rulare, strangand bine la capete. Puneti intr-o tava si dati la cuptor la foc mediu pana carnea este gatita. Cred ca vreo 45-50 de minute am tinut-o eu. Cu cateva minute inainte de a fi gata desfaceti hartia de copt si lasati sa se rumeneasca usor.

Se lasa sa se racoreasca, apoi se feliaza.

Pofta buna! 😉

Rulada din piept de curcan cu dulceata de ardei iute

reteta rulada de piept de curcan, reteta rulada de carne de curcan, la ce folosim dulceata de ardei iute, rulada de carne cu cascaval, retete culinare cu carne de curcan

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Arata fantastic, e un aperitiv elegant si frumos colorat, felicitari!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]