V-am mai spus eu in cateva randuri ca piticilor mei le place carnea. Chiar daca incerc sa variez meniul si sa le mai ofer o leguma, o branza… marea majoritate a retetelor culinare prestate la mine in bucatarie sunt retete cu carne, carne de curcan in special.
Dulceata de ardei iute am facut, dar ei n-au vrut sa o savureze cot la cot cu mine 😀 asa ca m-am gandit sa fac aceasta rulada de curcan pe care am umplut-o cu dulceata de ardei iute si cascaval. Nu prea au avut ce comenta! 😉
Ingrediente
- piept de curcan
- dulceata de ardei iute
- cascaval
- sare si piper
- ierburi de Provence
Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute:
Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra.
Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. Daca aveti o bucata mare de piept e cu atat mai bine, daca nu puneti bucatile mai mici una langa alta pe o bucata de folie alimentara, astfel incat sa formati un dreptunghi.
„Foaia” de carne o sarati si piperati dupa gust, apoi o ungeti din belsug cu dulceata de ardei iute. Deasupra puneti cascavalul ras sau taiat bastonase. Cu ajutorul foliei formati rulada de carne.
Transferati rulada pe o bucata de hartie de copt, presarati cu ierburi de Provence (sau ce alt condiment va place voua) si o inveliti bine, prin rulare, strangand bine la capete. Puneti intr-o tava si dati la cuptor la foc mediu pana carnea este gatita. Cred ca vreo 45-50 de minute am tinut-o eu. Cu cateva minute inainte de a fi gata desfaceti hartia de copt si lasati sa se rumeneasca usor.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se feliaza.
Pofta buna! 😉
Arata fantastic, e un aperitiv elegant si frumos colorat, felicitari!
multumesc Simona! :*
Extrem de bun