Mancaruri cu pui / Multicooker / Retete culinare

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • • ½ pulpa superioara de curcan (~500 g)
  • • sunca feliata (2-3 felii)
  • • cascaval
  • • cimbru uscat
  • • 2-3 linguri ulei
  • • 1 pahar vin alb
  • • 1 ceapa
  • • sare si piper
  • • 2-3 catei usturoi
  • • 1 crenguta cimbru uscat
  • Pentru tocanita de hribi:
  • • 1 ceapa mare
  • • ½ ardei rosu
  • • 500 g hribi (congelati)
  • • sare si piper
  • • usturoi (dupa gust)

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa gatesc la abur, sub presiune sau pur si simplu ca o tigaie normala. Timpul este incomparabil mai scurt, efortul nu exista si aragazul este curat curatel in fiecare zi! 😀

Mai multe detalii despre aparat, despre ceea ce poate sa faca si pretul (cu reducere de 30% 😉 ) le puteti afla

Rulada de curcan a iesit grozav de buna, aromata si suculenta. Iar tocanita de hribi, ce sa va spun? O minunatie!

Mod de preparare Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune:

Bucata de pulpa de curcan se acopera cu o bucata de folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele cat sa se aplatizeze usor. Se presara sare si piper, apoi putin cimbru uscat. Se aseaza feliile de sunca si bucatile de cascaval. Se ruleaza cat mai strans posibil si se leaga cu sfoara de bucatarie.

  • Eu am pastrat bucata de piele de pe pulpa, am spalat-o bine si am invelit rulada, pas care nu este absolut necesar.

Se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, apoi se selecteaza programul BROWN/SAUTE. Dupa ce aparatul s-a incins suficient se pun in vas 2-3 linguri de ulei. Se pune rulada si se rumeneste usor pe toate partile, ajutandu-te de o spatula. Se apasa butonul STOP si opreste programul.

Peste rulada rumenita se toarna 1 pahar de vin alb, se pune ceapa taiata solzisori si usturoiul rondele, sare dupa gust si crenguta de cimbru. Se pune capacul aparatului si se roteste pana la pozitia de blocare. Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa. Se selecteaza din meniu functia POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute si se apasa butonul START.

Cand programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi si cu manusa de bucatarie, se roteste supapa permitand sa se elibereze aburul, apoi se deschide capacul.

Se scoate rulada si se pastreaza la cald pana pregatim si tocanita.

Tocanita de hribi:

Vasul se curata si se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, apoi se selecteaza programul BROWN/SAUTE. Dupa ce aparatul s-a incins suficient se pun in vas 2-3 linguri de ulei si ceapa tocata marunt. Amestecand cu o spatula se caleste usor, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete. Se soteaza 1 minut, apoi se adauga hribii. Se pune capacul aparatului si se roteste pana la pozitia de blocare.

Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa. Se selecteaza din meniu functia MEAT/STEW, presiune HIGH, timpul de 15 minute si spasa butonul START. Cand programul s-a terminat, se elibereaza aburul si la final se pune usturoiul maruntit si se amesteca.

La sfarsit se presara cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna! 

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]