Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

Bine v-am regasit dragii mei! Iata ca dupa cateva zile de vacanta revin pe meleaguri culinaresti 🙂 sper eu cu retete culinare cat mai pe placul vostru. Ceea ce va propun azi nu am gatit in vacanta :)) nici macar dupa ce-am ajuns acasa, caci inca ma refac dupa drumurile lungi… dar am gatit inainte de vacanta si nu am apucat sa va mai arat.

Aceasta reteta de chiftelute de dovlecei nu e chiar o reteta speciala si deosebita, ba chiar sunt convinsa ca multi dintre voi ati facut-o deja, dar eu trebuie sa ma laud cu inca un succes rasunator in ceea ce priveste dieta copiilor :))

Chiftelute de dovlecei

Ingrediente

  • ~200 g dovlecei (rasi si scursi de zeama)
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet sau faina
  • cativa catei de usturoi
  • sare si piper
  • cimbru si busuioc verde
  • cateva linguri de pesmet pentru tapetat inainte de prajire
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare Chiftelute de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme.

Punem intr-un castron, apoi adaugam cascavalul ras, parmezanul, oul, cele 2 linguri de pesmet, piper, usturoiul pisat si ierburile aromatice tocate. Amestecam bine compozitia pana devine omogena.

Cu mana umeda formam chiftelutele si le tavalim prin pesmet.

Chiftelute de dovlecei

Le punem la prajit in putin ulei bine incins. Dupa ce le-am rumenit bine le scoatem pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Se servesc calde cu mult mujdei sau sos tzatziki 😉

Chiftelute de dovlecei

Pofta buna!

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Laura Nechita says:

    cele mai bune! sper ca ati avut o vacanta frumoasa si linistita! va pup!

  2. Cat de bine arata. Alor mei le plac enorm. Bine ai revenit din vacanta. Sper ca a fost frumos >:D<

  3. Que cosa tan buena, te ha quedado de lujo

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]