Bine v-am regasit dragii mei! Iata ca dupa cateva zile de vacanta revin pe meleaguri culinaresti 🙂 sper eu cu retete culinare cat mai pe placul vostru. Ceea ce va propun azi nu am gatit in vacanta :)) nici macar dupa ce-am ajuns acasa, caci inca ma refac dupa drumurile lungi… dar am gatit inainte de vacanta si nu am apucat sa va mai arat.
Aceasta reteta de chiftelute de dovlecei nu e chiar o reteta speciala si deosebita, ba chiar sunt convinsa ca multi dintre voi ati facut-o deja, dar eu trebuie sa ma laud cu inca un succes rasunator in ceea ce priveste dieta copiilor :))
Ingrediente
- ~200 g dovlecei (rasi si scursi de zeama)
- 50 g cascaval
- 2 linguri parmezan ras
- 1 ou
- 2 linguri pesmet sau faina
- cativa catei de usturoi
- sare si piper
- cimbru si busuioc verde
- cateva linguri de pesmet pentru tapetat inainte de prajire
- ulei pentru prajit
Mod de preparare Chiftelute de dovlecei:
Dovleceii se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme.
Punem intr-un castron, apoi adaugam cascavalul ras, parmezanul, oul, cele 2 linguri de pesmet, piper, usturoiul pisat si ierburile aromatice tocate. Amestecam bine compozitia pana devine omogena.
Cu mana umeda formam chiftelutele si le tavalim prin pesmet.
Le punem la prajit in putin ulei bine incins. Dupa ce le-am rumenit bine le scoatem pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.
Se servesc calde cu mult mujdei sau sos tzatziki 😉
Pofta buna!
cele mai bune! sper ca ati avut o vacanta frumoasa si linistita! va pup!
Cat de bine arata. Alor mei le plac enorm. Bine ai revenit din vacanta. Sper ca a fost frumos >:D<
Que cosa tan buena, te ha quedado de lujo