Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete!
Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉
Mod de preparare Pulpe de pui cu sos de parmezan:
Pulpele curatate si spalate se aseaza in vasul aparatului si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si busuioc uscat. Se toarna deasupra 2-3 linguri ulei si cca 50 ml apa
- carnea se poate condimenta cu orice alte ierburi sau condimente va plac
- in loc de apa puteti folosi vin sau bere
Pune capacul si seteaza aparatul pe functia POULTRY, temperatura HIGH, timp de gatire 20 de minute. Dupa terminarea programului, eliberam supapa de aburi, apoi deschidem capacul cu grija. Pulpele sunt foarte bune si fragede, dar daca le vrei si putin rumenite seteaza aparatul pe functia BROWN/SAUTE, timp de gatire 10 minute
- daca pulpele au lasat foarte multa zeama mai scurge putin din ea
Scoate pulpele pe un platou si pastreaza-le la cald pana pregatesti si sosul de parmezan.
Sosul de parmezan:
Curata vasul si seteaza aparatul pe functia BROWN/SAUTE, timp de gatire 20 minute. Pune untul la topit, zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra. In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit, sare si putina nucsoara. Cand incepe sa fiarba, adauga parmezanul ras si amesteca. Adauga patrunjel proaspat tocat. Pune pastele fierte si amesteca putin, cat sa se lipeasca sosul de ele.
- Daca sosul se ingroasa prea mult se poate subtia cu putina apa in care au fiert pastele
- parmezanul poate fi inlocuit cu cascaval, mozzarella ori crema de branza
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI