Mancaruri cu pui / Multicooker / Retete culinare

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

pulpe de pui cu sos de parmezan

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete!
Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉

Mod de preparare Pulpe de pui cu sos de parmezan:

Pulpele curatate si spalate se aseaza in vasul aparatului si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si busuioc uscat. Se toarna deasupra 2-3 linguri ulei si cca 50 ml apa

  • carnea se poate condimenta cu orice alte ierburi sau condimente va plac
  • in loc de apa puteti folosi vin sau bere

Pune capacul si seteaza aparatul pe functia POULTRY, temperatura HIGH, timp de gatire 20 de minute. Dupa terminarea programului, eliberam supapa de aburi, apoi deschidem capacul cu grija. Pulpele sunt foarte bune si fragede, dar daca le vrei si putin rumenite seteaza aparatul pe functia BROWN/SAUTE, timp de gatire 10 minute

  • daca pulpele au lasat foarte multa zeama mai scurge putin din ea

Scoate pulpele pe un platou si pastreaza-le la cald pana pregatesti si sosul de parmezan.

Sosul de parmezan:

Curata vasul si seteaza aparatul pe functia BROWN/SAUTE, timp de gatire 20 minute. Pune untul la topit, zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra. In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit, sare si putina nucsoara. Cand incepe sa fiarba, adauga parmezanul ras si amesteca. Adauga patrunjel proaspat tocat. Pune pastele fierte si amesteca putin, cat sa se lipeasca sosul de ele.

  • Daca sosul se ingroasa prea mult se poate subtia cu putina apa in care au fiert pastele
  • parmezanul poate fi inlocuit cu cascaval, mozzarella ori crema de branza

Pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]