Mancaruri cu pui / Retete culinare

Piept de curcan cu salvie

Pentru mofturosii mei gatesc zilnic. Pentru ei, dar si pentru ca-mi place si mai ales pentru ca nu stiu sa fac mancare care sa tina 2-3 zile :)))), in afara de ciorba si sarmale. :))  Asa se face ca si duminica sunt in bucatarie. Daca nu fac pizza, incerc ceva ce se face simplu si usor, asa cum e si reteta de azi. Reteta care nu e de fapt reteta, ci mai degraba o propunere pentru atunci cand aveti nevoie de ceva rapid si bun. 😉

piept de curcan cu salvie

Ingrediente

  • piept de curcan taiat felii
  • felii de mozzarella sau cascaval
  • sare si piper
  • salvie uscata
  • ulei de masline aromat cu ardei iute
  • cateva linguri vin alb

Mod de preparare Piept de curcan cu salvie:

Pieptul de curcan taiat felii se inveleste in folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Punem cate o felie de mozzarella sau cascaval peste felia de carne si rulam. Ruloul obtinut il punem pe o bucata de hartie de copt. Presaram cu salvie uscata, stropim cu o lingura de ulei aromat cu ardei iute si o lingura de vin.

piept de curcan cu salvie

Inchidem bine in hartie formand un sul bine strans la capete.

Punem rulourile intr-o tava si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30 de minute. Scoatem tava, desfacem hartia de pe rulouri si dam din nou la cuptor pana scade toata zeama lasata de carne si se rumenesc usor.

Se servesc calde cu garnitura preferata. Un piure de cartofi aromat cu usturoi si cateva felii de pepene murat e recomandarea mea. 😉

Pofta buna!

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. I-am aratat sotului si i-am spus: trebuie sa intram in bucatarie! A ras copios! dar stiu eu ca si lui i s-a facut pofta!:P
    Te pup, Miha!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. Aaa, aia e hirtie, eu vedea niste foi de placinta! :)))

  3. O idee excelenta, mai ales ca si eu gatesc zilnic! Credeam ca doar eu fac parte din categoria celor care nu stiu sa gateasca pentru mai multe zile 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]