Mancaruri cu pui / Retete culinare

Rulouri de mamaliga cu carne de pui

* 500 g mamaliga
* 100 g cascaval
* 50 g telemea

* Pentru umplutura:

* 4 pulpe de pui dezosate
* 1 capatana de usturoi
* sare si piper
* smantana


Carnea se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se perpelesc cubuletele pe toate partile, se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se fierbe pana scade zeama si carnea incepe sa se prajeasca.

Usturoiul il pisam cu sare si piper. Adaugam cateva linguri cu ulei de masline si omogenizam, obtinand o pasta. Pasta o turnam peste carne, omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.

Mamaliga fierbinte se amesteca cu telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mari si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde pe o folie alimentara unsa cu unt, intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.

Repartizam carnea pe toata suprafata foii de mamaliga si rulam, ajutandu-ne de folia alimentara. Ruloul obtinut il taiem in bucati de cca 4-5 cm, pe care le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt. Punem pe fiecare rulou cate o lingurita de smantana si dam la cuptor la foc mediu, pentru 10-15 minute.

Se serveste cald.

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Ador mamalica… ce pofta mi-ai facut… si mai tin si post.. nu pot sa imi fac…

  2. faina idee ,miha!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]