Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tarta cu branza si spanac

De cand a aparut spanacul in piata mi-am facut provizii la congelator si de cate ori am ocazia il folosesc. Bine, mofturosii mei nu stiu ca verdele ala din mancare e spanac, dar asta o sa fie secretul nostru, daa? :)))

Aceasta tarta este absolut delicioasa si poate fi servita calda la pranz, dar si rece ca aperitiv.

 


Pentru aluat:

200 g unt
350 g faina
2 linguri malai fin
1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
apa rece atat cat cere aluatul

Intr-un castron amestecam faina, malaiul, praful de copt si sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Incepem apoi sa adaugam apa rece, cate putin, pana aluatul devine compact si nu se mai lipeste de maini. Dam la rece pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura:

~100 g mozzarella proaspata
~100 g telemea
~100 g cascaval
~200 g smantana
2 oua
spanac
piept de curcan
sare si piper
fulgi de ardei iute

Ingredientele si cantitatile pot  varia in functie de preferinta fiecaruia. Pieptul de curcan este optional si se poate inlocui si cu piept de pui.

Intr-un castron amestecam toate cele 3 feluri de branza, adaugam ouale si smantana. Omogenizam si condimentam dupa gust. La sfarsit incorporam carnea taiata cubulete si spanacul tocat.

Scoatem aluatul de la rece si il intindem in tava de tarta, imbracand si marginile tavii. Turnam compozitia pentru umplutura. Din restul de aluat facem o impletitura pe care o vom pune pe marginea tartei.

Ungem tarta cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Arata fantastic!!!!!!Pupici si imbratisari!

  2. Ce mumoasa-i!Si ce buna-i ca are si carnitza :)))
    ti pup.

  3. Hummm elle est superbe, et sans doute un vrai délice, elle me plait beaucoup!

    Bisous

  4. Hristos a inviat!Inteleg, ca se pune carnea cruda, sau este piept afumat…dar spanacul?

    Multumesc!

  5. Angela, si carnea si spanacul se pun crude.

  6. Pentru mine ceva cu spanac si branza e minunat!Like!

  7. Multumesc dragelor! :*

  8. Excelent, spanac tocat cu parmezan este de incercat

  9. Ce frumos arata !!!!! Cred ca a fost super delicioasa !!!

  10. Arata excelent! Si pozele… really COOL 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]