Reteta Prajitura turnata cu capsuni
Ingrediente
- Pentru blat:
- 2 oua
- 9 linguri zahar (pudra)
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- 350 g capsuni
- 100 g zahar
- 1 lingura amidon + 1 lingura zahar
- 100 ml apa
Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉
Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni:
Umplutura pentru prajitura turnata cu capsuni:
Capsunile spalate si curatate, amestecate cu zahar, se pun la fiert, la foc mic. Cand incep sa se inmoaie si au lasat suficienta zeama se adauga amidonul amestecat cu zahar si „desfacut” cu apa. Se mai dau cateva clocote, pana siropul lasat de capsuni incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.
- la momentul respectiv am avut la dispozitie doar 350 g capsuni, dar puteti pune chiar si 500-600 grame, va fi muuult mai buna 😉
Blat pentru prajitura turnata cu capsuni:
Mixam ouale cu un praf de sare, pana se deschid la culoare si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.
Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.
Se scoate tava din cuptor, se repartizeaza uniform crema de capsuni si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.
- aluatul se pune cu lingura din loc in loc peste crema de capsuni, apoi se intinde incet in strat uniform
Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu capsuni se rumeneste usor deasupra.
Se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt, apoi se portioneaza.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
Ma gandesc ca aceasta prajitura ar fi buna si cu zmeura,mure,ca umplutura.