Reteta Prajitura cu capsuni si iaurt
Ingrediente
- 3 oua
- 3/4 cana zahar (150 grame)
- 1/2 cana ulei (125 ml)
- 1 cana iaurt
- 1 si 1/2 cana faina (300 grame)
- 1 plic praf de copt
- coaja de lamaie Finesse
- esenta de vanilie
- esenta de lamaie
- cca 300 g capsuni
Se va folosi cana de 250 ml
Va spuneam la Prajitura simpla cu iaurt ca in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata tocata N-am rezistat tentatiei de a adauga niste capsuni si iata ca azi va aduc prajitura cu capsuni si iaurt, o prajitura pentru care nu ai nevoie de cine stie ce ingrediente, dar rezultatul este super-delicios! O prajitura pufoasa, cu miez usor umed, ca si cum ar fi insiropata.
Prajiura se poate coace si in tava rotunda, ca de tort sau in forme de briose, in varianta aceasta fiind mult mai pe placul copiilor.
Mod de preparare Prajitura cu capsuni si iaurt:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si aromele, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauga iaurtul si uleiul amestecand continuu. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste galbenusuri si se omogenizeaza.
- daca preferati mai dulce puteti mari putin cantitatea de zahar
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga in compozitia de mai sus, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.
- puteti pune capsuni mai multe, ori mai putine, in functie de preferinta voastra
Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.
- prajitura se pudreaza cu zahar pudra vanilat, dar daca doriti ii puteti face o glazura de ciocolata ori o imbracati intr-un strat generos de frisca. Delicios!
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Profitati de aroma inconfundabila a capsunilor si preparati-le in deserturi fel de fel 😉
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)