Reteta Prajitura cu visine si cacao
Ingrediente
- 5 oua
- 150 g zahar
- 3 linguri ulei
- 5 linguri pline varf cu faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura cacao
- esenta de vanilie
- 300 g visine
Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉
Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza si esenta de vanilie. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata. Se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.
Aproximativ 1/3 din compozitie se da deoparte intr-un alt castron. Se cerne cacaoa deasupra, apoi se amesteca usor pana la omogenizare.
Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt punem cca 2 linguri din compozitia alba, apoi fix deasupra 1 lingura din compozitia cu cacao. Continuam sa punem cele 2 compozitii, alternandu-le, fara a le amesteca. La sfarsit scuturam tava stanga-dreapta (ca si cum am cerne faina 😉 ) pana compozitia pentru blat se niveleaza.
- visinele se pot inlocui cu orice alt fruct va place voua, fie ca este proaspat, fie ca e din compot
Punem deasupra visinele, din loc in loc, dupa care dam tava la cuptor la foc mediu (sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 35 de minute, pana prajitura este usor rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit.
- prajitura se poate pudra cu zahar pudra vanilat, dupa preferinta
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
Este o reteta de nota 10, multumesc mult pentru postare 😀
multumesc 🙂