Reteta Prajitura cu foi si crema de lamaie
Ingrediente
- Pentru foi:
- 12 oua
- 12 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 12 linguri faina
- cate un varf de lingurita praf de copt pentru fiecare foaie
- coaja rasa de lamaie
- Pentru crema:
- 5 galbenusuri
- 150 g zahar
- 5 linguri amidon
- 1 litru lapte
- 300 g unt
- zeama de la 2 lamai
Bine v-am regasit dragilor! Dupa o saptamana in care o gripa urata m-a ravasit rau de tot, azi am reusit sa ma adun cat de cat si incerc sa-mi reintru in ritmul normal. Abia astept sa-mi recapat gustul si sa incep din nou sa pregatesc prajituri de casa, prajituri carora ai mei le-au cam dus lipsa saptamana asta 🙂 Azi v-am adus o prajitura cu foi si crema de lamaie, o reteta ce-o aveam pregatita pentru voi de mai multa vreme. Este o prajitura ce o puteti face la o aniversare sau atunci cand aveti musafiri, pentru ca iese destul de multa. Sau… de ce nu? pentru atunci cand vrei sa ai o prajitura buna pentru cateva zile 😉
Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie:
Foi:
Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
Crema de lamaie:
Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, acoperim cu folie alimentara, apoi dam la rece.
In crema racita incorporam zeama de lamaie, amestecand bine cu mixerul.
In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, jumatate din crema, cel de-al doilea blat, restul de crema si ultimul blat. Invelim bine in folie si dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
Mai multe retete de prajituri cu crema de lamaie AICI
Ador crema de lamaie,imi place mult prajitura ta ! 🙂
multumesc Adina >:D<
Hummmm…. simple et délicieux que demander de plus?
Une Partttttttttttttttttt
bisous
Bisous Beth! 🙂
ei, asa mai vii de acasa cu aceasta prajitura 🙂
aferim!
si pupicei!
Multumesc doamna Aurelia :*
Vai, ce frumos arata! Ma bagi in boala! Insanatosire totala iti doresc:)
multumesc Laura! 🙂
Vai di mini ce-i aici tu Miha! Ce bine arataaa!
multumesc <3
Imi plac toate prajiturile propuse de tine, sunt minunate.
Multumesc Daria 🙂
Arunca un ochi aici. Nu e spam, vreau sa iti atrag atentia numai.Cred ca sunt ale tale.
…
Multumesc frumos de atentionare…
Probabil ca vrea sa-mi copie blogul cu totul 😀
o sa fac si eu prajirura, daca v-ar placea si…http:// retete -de-ava.blogspot.ro/2015/05/prajitura-cu-piersici.html
Foarte buna…am facut-o si eu!!!Merita sa o incercati!!
multumesc 🙂
ESTE USOR DE FACUT SI SUPER BUNA
multumesc 🙂
Scuza-ma, reteta pentru crema e corecta? 5 linguri de amidon?daca e vorba de linguri, atunci cred ca nu e bine, nu mi-a iesit
da, este vorba despre linguri. Ce anume nu ti-a iesit?
12 oua la foi sau 2 oua?
12 🙂