Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Reteta Prajitura cu foi si crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • cate un varf de lingurita praf de copt pentru fiecare foaie
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 litru lapte
  • 300 g unt
  • zeama de la 2 lamai

Bine v-am regasit dragilor! Dupa o saptamana in care o gripa urata m-a ravasit rau de tot, azi am reusit sa ma adun cat de cat si incerc sa-mi reintru in ritmul normal. Abia astept sa-mi recapat gustul si sa incep din nou sa pregatesc prajituri de casa, prajituri carora ai mei le-au cam dus lipsa saptamana asta 🙂 Azi v-am adus o prajitura cu foi si crema de lamaie, o reteta ce-o aveam pregatita pentru voi de mai multa vreme. Este o prajitura ce o puteti face la o aniversare sau atunci cand aveti musafiri, pentru ca iese destul de multa. Sau… de ce nu? pentru atunci cand vrei sa ai o prajitura buna pentru cateva zile 😉

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Foi:

Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Foi de pandispan pentru prajitura de casa

Crema de lamaie:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, acoperim cu folie alimentara, apoi dam la rece.

In crema racita incorporam zeama de lamaie, amestecand bine cu mixerul.

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, jumatate din crema, cel de-al doilea blat, restul de crema si ultimul blat. Invelim bine in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Preparare prajitura cu crema de lamaie

Pofta buna! 😉

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Mai multe retete de prajituri cu crema de lamaie AICI

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Ador crema de lamaie,imi place mult prajitura ta ! 🙂

  2. Hummmm…. simple et délicieux que demander de plus?
    Une Partttttttttttttttttt
    bisous

  3. ei, asa mai vii de acasa cu aceasta prajitura 🙂
    aferim!
    si pupicei!

  4. Vai, ce frumos arata! Ma bagi in boala! Insanatosire totala iti doresc:)

  5. Vai di mini ce-i aici tu Miha! Ce bine arataaa!

  6. Imi plac toate prajiturile propuse de tine, sunt minunate.

  7. Anonim says:

    Arunca un ochi aici. Nu e spam, vreau sa iti atrag atentia numai.Cred ca sunt ale tale.

  8. o sa fac si eu prajirura, daca v-ar placea si…http:// retete -de-ava.blogspot.ro/2015/05/prajitura-cu-piersici.html

  9. LUMINITA PASCARIU says:

    Foarte buna…am facut-o si eu!!!Merita sa o incercati!!

  10. VERONICAROSESCU says:

    ESTE USOR DE FACUT SI SUPER BUNA

  11. Scuza-ma, reteta pentru crema e corecta? 5 linguri de amidon?daca e vorba de linguri, atunci cred ca nu e bine, nu mi-a iesit

  12. 12 oua la foi sau 2 oua?

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]