Eu atat va spun… daca vreti o prajitura cu blat pufos cu doua creme ce se completeaza perfect, incercati prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba. Va fi rasfatul vostru de week-end! Promit! 🙂
Ingrediente
- Pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- un varf de lingurita praf de copt
- 2 picaturi esenta de lamaie
- esenta de vanilie
- Crema de ciocolata alba:
- 300 g ciocolata alba
- 400 ml smantana pentru frisca
- Lemon Curd:
- 150 g zahar
- 75 g unt
- 100 ml suc de lamaie
- 2 oua
- Pentru finisat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
Mod de preparare Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
Crema de ciocolata alba:
Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, apoi se da la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.
- Crema se poate pune pentru 1 ora la congelator sau se lasa la rece pentru cateva ore
Crema racita foarte bine se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.
Lemon Curd:
Se aduc la fierbere sucul de lamaie si zaharul.
Ouale se bat, apoi se toarna incet peste ele sucul fierbinte, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.
Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa, se adauga untul si se omogenizeaza. Se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.
Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema de ciocolata si crema de lamaie in doua parti si repartizam intre blaturi. Ungem blatul cu un strat subtire de Lemon Curd, apoi punem deasupra in strat uniform crema de ciocolata alba. Invelim prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.
Prajitura se rastoarna pe un platou, se acopera cu un strat de frisca batuta si se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
Un rasfat delicios!
Multumesc Olivia!
Ce tava ai folosit?cat de mare ?
o tava de 20/30 cm
Untul nu taie crema daca e fierbinte?? (Mi s a mai intamplat asta)
Nu, mie nu mi s-a intamplat asta
arata delicios, voi incerca in viitorul apropiat
Mi-a iesit foarte bine