Buna seara dragii mei. Sper ca azi ati petrecut frumos, ca v-ati iubit mai mult decat de obicei :)) si ati primit cadouri multe si frumoase. Dar pariu fac cu voi ca oricate cadouri ati primit… retete de prajituri n-ati primit cadou! :)) Bine, va ofer eu una chiar acum :))
De cand am facut desertul cu biscuiti n-am indragostit efectiv (ca tot e azi ziua indragostitilor :)) ) de crema asta de branza. Este atat de usoara si de pufoasa… si e buna, buna „di tat” 😀 Si ce sa i se potriveasca mai bine decat un blat de negresa cu ciocolata?
Ingrediente
- Blat:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 3 oua
- 100 g faina
- 25 g cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de rom
- Crema:
- 150 g crema de branza Almette cu smantana
- 100 g zahar
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare Negresa cu crema de branza:
Blat:
- Pentru blat am folosit niste mosi de ciocolata ce nu prea-si mai gaseau locul prin frigider, voi puteti folosi orice fel de ciocolata aveti sau va place.
Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete se pun intr-o cratita si se topesc la foc mic. Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza foarte bine si devine cremoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam in crema de ciocolata.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt
si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca foarte bine.
Crema:
Crema de branza, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.
Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.
Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.
Crema o punem peste blatul de negresa cu ciocolata. O puteti pune pur si simplu sau puteti folosi un dui, se preteaza foarte bine la ornat.
Pofta buna dragilor si nu uitati! iubiti-va mult! :))))
- Blatul nu l-am insiropat, ca asa-mi place mie, dar daca voua va plac blaturile insiropate o puteti face.
Buna! Super arata si sunt sigura ca e si buna. Se poate sa postezi si cantitatile ingredientelor?
Scuze… nu inteleg…
Foarte buna cred. Am notat. La multi ani…..
multumesc Ghiocel! >:D<
ce fain arata! <3
Multumesc. Au aparut si cantitatile ingredientelor.
Super rețeta și minunată prezentarea! Pot spune aceste lucruri despre tot ceea ce faci, dragă Miha! Felicitări din suflet și mulțumiri!
Vai di mini cum arata! :X Inghit in sec! 🙂
Arata superba! O negresa delicioasa si prezentata atat de elegant. Pupici!
Vaaai,ce bine arata!
Este o negresa superba! Ne-ai cucerit, Mihule, ca de fiecare data! Muah!
Imi ploua in gura!!! Super arata!
Buna! Crema de branza Almette folosita este cu iaurt sau cu smantana?
cu smantana >:D<
Multumesc frumos pentru raspuns >:d<
Buna.
Presupun ca dupa ce se topeste ciocolata impreuna cu untul, luam crema de pe foc si apoi continuam sa adaugam celelalte indrediente, nu?