Negresa – reteta simpla si ieftina
Ingrediente
- 1 ou
- 1 cana zahar pudra (200 g)
- 1/2 cana ulei (125 ml)
- 1 cana lapte (250 ml)
- 2 cani faina (300 g)
- 3 linguri cacao (50 g)
- 1 lingura bicarbonat
- 6 linguri dulceata de afine
- esenta de vanilie
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata (54% cacao)
- lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
Ori de cate ori mai „fac rost” de cate un borcan de dulceata, il valorific intr-o negresa – reteta simpla si ieftina. Sper ca acum, daca mi-am dezvaluit secretul, sa nu raman cu prajitura nemancata, dupa ce vor citi copiii ce am scris aici
😂😂
Reteta este, asa cum va spuneam, una foarte simpla si ieftina, ingredientele sigur le aveti deja in casa 😉 Este foarte usor de preparat, eu am folosit mixerul din comoditate, dar e de-ajuns si un tel.
Mod de preparare Negresa – reteta simpla si ieftina:
Punem oul intr-un bol si-l mixam bine cu un praf de sare. Adaugam apoi pe rand zaharul, esenta de vanilie, uleiul si laptele.
- esenta de vanilie o puteti inlocui cu orice alta aroma aveti si va place. De exemplu, esenta de portocale ii da un gust grozav 😉
Peste amestecul de mai sus cernem faina amestecata cu cacao si bicarbonat.
- bicarbonatul poate fi inlocuit cu praf de copt
Dupa ce am omogenizat compozitia adaugam dulceata si amestecam
- puteti folosi orice fel de dulceata sau gem
- de obicei folosesc in jur de 3 linguri de dulceata in reteta, de data asta am pus 6 si a fost ok
- puteti adauga in compozitie miez de nuca tocat grosier cu cutitul, stafide ori bucati de ciocolata
Compozitia se toarna in tava (35 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.
- puteti folosi si o tava mai mica, eu am folosit una foarte mare deoarece imi place sa nu iasa foarte inalta, numai buna de muscat, fara sa-ti faci mustati de ciocolata😂
Prajitura se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit. Intre timp, se topeste ciocolata si se amesteca cu lapte, putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Prajitura racita se glazureaza cu ciocolata si se portioneaza dupa ce s-a racit foarte bine.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI