Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Buna seara dragii mei. Sper ca azi ati petrecut frumos, ca v-ati iubit mai mult decat de obicei :)) si ati primit cadouri multe si frumoase. Dar pariu fac cu voi ca oricate cadouri ati primit… retete de prajituri n-ati primit cadou! :)) Bine, va ofer eu una chiar acum :))

De cand am facut desertul cu biscuiti n-am indragostit efectiv (ca tot e azi ziua indragostitilor :)) ) de crema asta de branza. Este atat de usoara si de pufoasa… si e buna, buna „di tat” 😀 Si ce sa i se potriveasca mai bine decat un blat de negresa cu ciocolata?

Negresa cu ciocolata si crema de branza

 

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 100 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare Negresa cu crema de branza:

Blat:

  • Pentru blat am folosit niste mosi de ciocolata ce nu prea-si mai gaseau locul prin frigider, voi puteti folosi orice fel de ciocolata aveti sau va place.

Ciocolata cu lapte

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete se pun intr-o cratita si se topesc la foc mic. Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza foarte bine si devine cremoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam in crema de ciocolata.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt

Blat negresa cu ciocolata

si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere.  Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema:

Crema de branza, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Crema o punem peste blatul de negresa cu ciocolata. O puteti pune pur si simplu sau puteti folosi un dui, se preteaza foarte bine la ornat.

Pofta buna dragilor si nu uitati! iubiti-va mult! :))))

  • Blatul nu l-am insiropat, ca asa-mi place mie, dar daca voua va plac blaturile insiropate o puteti face.

Negresa cu ciocolata si crema de branza

 

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Buna! Super arata si sunt sigura ca e si buna. Se poate sa postezi si cantitatile ingredientelor?

  2. Foarte buna cred. Am notat. La multi ani…..

  3. Multumesc. Au aparut si cantitatile ingredientelor.

  4. Flori Ecaterina Chelaru says:

    Super rețeta și minunată prezentarea! Pot spune aceste lucruri despre tot ceea ce faci, dragă Miha! Felicitări din suflet și mulțumiri!

  5. Vai di mini cum arata! :X Inghit in sec! 🙂

  6. Arata superba! O negresa delicioasa si prezentata atat de elegant. Pupici!

  7. Vaaai,ce bine arata!

  8. Este o negresa superba! Ne-ai cucerit, Mihule, ca de fiecare data! Muah!

  9. Imi ploua in gura!!! Super arata!

  10. Buna! Crema de branza Almette folosita este cu iaurt sau cu smantana?

  11. Buna.
    Presupun ca dupa ce se topeste ciocolata impreuna cu untul, luam crema de pe foc si apoi continuam sa adaugam celelalte indrediente, nu?

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]