Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

cheesecake cu cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 80 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Crema de branza:
  • 350 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 30 ml cafea tare
  • esenta de vanilie, dupa gust
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata (54% cacao)
  • 2 linguri cafea tare + lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
  • Pentru decor:
  • frisca batuta
  • boabe de cafea

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake.

Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta , un aparat de cafea care imi face diminetile mai frumoase de cand a intrat in bucataria mea. Iubesc cafeaua nu numai pentru ca ma ajuta sa ma revigorez pentru o noua zi de munca, ci si pentru aroma sa unica. Si in acest caz va pot spune ca boabele de cafea proaspat rasnite (si are aceasta functie) pot face diferenta intre o cafea buna si una exceptionala.

Mod de preparare Cheesecake cu cafea:

Blat:

Biscuitii se macina fin la robotul de bucatarie. Se adauga cacaoa, zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava de 16 cm diametru, cu margine detasabila. Se niveleaza cu o lingura sau spatula, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar se taseaza bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.

Crema de branza:

Branza de vaci, oul si zaharul se mixeaza cu blenderul vertical pana devine cremoasa. Se adauga cafeaua si esenta de vanilie si se mixeaza din nou pana la omogenizare.

  • in functie de preferinta voastra de dulce puneti zahar mai mult sau mai putin decat am pus eu
  • daca branza este prea uscata se mai poate adauga 1 ou sau 1 lingura cu smantana

Turnam crema de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 minute, pana prajitura incepe sa se rumeneasca usor pe margini. 

Lasam sa se raceasca in tava si dam la frigider pentru cateva ore, eu am tinut peste noapte.

Se pregateste glazura de ciocolata, topind ciocolata pe baie de aburi ori la microunde. Se adauga cafeaua si lapte, putin cate putin, pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita. Se toarna peste prajitura.

Pofta buna!

cheesecake cu cafea

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]