Inghetata cu cirese este in topul preferintelor mele. Preparata pornind de la o reteta simpla de inghetata cu vanilie, dar poate fi preparata si cu alte fructe de sezon: capsuni, visine sau cirese amare 😉
Ingrediente
- * 3 galbenusuri
- * 100 g zahar
- * 500 ml lapte
- * 250 ml frisca
- * 1 lingura esenta de vanilie
- * cirese
Mod de preparare Inghetata cu cirese:
Cantitatea de cirese difera in functie de preferintele fiecaruia. Eu am pus ochiometric :)) in jur de 400 g
Mai intai pregatim inghetata de vanilie.
Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna usor peste galbenusuri , mixand mereu.
Se pune vasul pe foc si se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta.
Se da la congelator pentru aproximativ 1 ora. Se scoate vasul si se mixeaza inghetata, se sparg acele de gheata ce se formeaza, apoi se adauga ciresele taiate marunt.
Ciresele se oxideaza foarte repede, astfel ca ar fi indicat sa fie taiate cubulete cat mai aproape de momentul in care vor fi puse in inghetata. Astfel isi vor pastra culoarea frumoasa si gustul savuros.
Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.
ce bunatate