Dulciuri / Inghetata

Inghetata cu ciocolata si cirese amare

Inghetata de casa cu ciocolata si cirese amare

Inghetata de casa… in fiecare zi din vara, de dimineata pana seara. :)))

Inghetata de casa cu ciocolata si cirese amare

Tort de inghetata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti
  • 75 g unt
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • esenta de cafea
  • Inghetata de vanilie cu cirese amare:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • 150 g cirese amare

Mod de preparare Inghetata cu ciocolata si cirese amare:

Blat de biscuiti:

Biscuitii ii punem la robot si ii mixam pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si racit si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, nivelam si tasam bine cu o lingura. Dam la frigider pana pregatim compozitia pentru inghetata.

Inghetata de ciocolata:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi incorporam usor cu o lingura laptele condensat si esenta de cafea.

  • Daca va place mai dulce mai puteti pune lapte condensat. O buna ocazie sa gustati si sa dati iama cu lingurita in compozitia pentru inghetata. :))))

Turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuiti si dam la congelator pentru vreo ora, poate 1 ora si jumatate, pana se intareste.

Intre timp preparam compozitia de vanilie cu cirese amare:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se toarna incetisor si in fir subtite laptele fierbinte, mixand continuu, la viteza mica a mixerului. Dupa ce compozitia s-a omogenizat se pune la foc mic si se fierbe, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.

Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri racita, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Dam vasul la congelator pentru 1 ora, apoi scoatem si mixam cu blenderul vertical, pentru a sparge eventualele ace de gheata. Adaugam ciresele amare, fara samburi si omogenizam. Turnam in tava, peste stratul de inghetata de ciocolata si dam din nou la congelator pana la congelarea completa.

Rasturnam pe un platou, scoatem folia alimentara si portionam dupa dorinta.

Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie

Si pentru ca este una din cele mai bune inghetate facute de mine pana acum, ma voi inscrie la concursul organizat de Bucataresele Vesele. In caz ca n-ati aflat de el, inca mai aveti vreme sa va inscrieti. 😉

Si pentru ca provocarea mea pe luna iunie sa fie completa, o voi trimite si Antoninei. Ce ziceti? Raspundeti provocarii? :)))

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. mmm, ce bine arata!!!! tocmai ce am si eu la congelator inghetata cu cirese amare,doar ca am combinat-o cu zmeura, mai am si cu menta, asa ca daca nu va ajunge asta va asteptam la noi :))

  2. Delicioasa rau !!! daca m-as incumeta as putea sa o mananc pe toata :)) Miha.. si asta e pentru provocare? ;)) pupici

  3. As vra sa mininc si eu, ca e foarte cald

  4. Dana, chiar de mi-ar ajunge a mea, tot as veni sa-ti mananc inghetata daca n-ai sta asa departe. :))))

  5. Anto, da… o voi trimite si pe asta. Numai sa reusesc sa o finalizez. Blogger-ul e naspa rau azi.

  6. Bianka, te astept la o portie de inghetata. 🙂

  7. Multumesc Gabi! :*

  8. Arata excelent!…M-ai innebunit cu laptele condensat…Nu ai vrea sa-mi trimiti si mie prin posta o cutie?…glumeam…Te pup!

  9. Super buna cu siguranta, cand vad cireșe sunt addicted :)))

  10. ohhh ce inghetata originala .inghetata cu cirese amare nu imi amintesc sa fi mancat.sunt atat de curioasa ce gust are.pacat ca nu sunt cirese amare la mine.seara minunata iti doresc

  11. Astept cu mare drag! si eu am avut azi probleme nu puteam incarca pozele 😉 dar s-a rezolvat . pupici

  12. Anonymous says:

    Oare trebuie sa mai spun ca M-AI CUCERIT si cu aceasta inghetata ?!?
    Esti criminala , Miha !
    Te imbratisez cu arsita Onestiului , sa realizezi cat te iubesc .

  13. Multumesc tare mult Mihaela!! inghetata e de vis !! pupici

  14. Anonymous says:

    o Parfait Creatie foarte frumoasä si delicioasä…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]