Dulciuri / Inghetata

Inghetata de vanilie cu capsuni

Nu se poate sa fim in plin sezon si sa nu facem o inghetata de capsuni 😉

De data aceasta am facut inghetata fara oua si a iesit la fel de buna si cremoasa. De mare ajutor la acest aspect este si masina de inghetata si inca o data ma felicit pentru investitia facuta 😀

inghetata-de-vanilie-cu-capsuni-1

Ingrediente

  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 300 g capsuni + 2 linguri zahar

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu capsuni:

Capsunile le-am lasat de cu seara in frigider presarate cu zahar. A doua zi le-am pus intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama lasata.

  • Cu siropul lasat de capsuni am preparat o limonada 🙂

Amidonul si zaharul se amesteca, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se lasa la racit si se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Cum se face inghetata

Peste compozitia foarte bine racita se toarna smantana pentru frisca, apoi capsunile facute piure.

Cum se face inghetata cu capsuni

Se amesteca bine, apoi se pune in vasul masinii de inghetata (tinut 24 ore la congelator). Se proceseaza timp de cca 20-25 de minute, pana cand inghetata se va intari.

  • In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compoziti. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.

Pofta buna! ?

Inghetata de capsuni

Inghetata de casa cu capsuni

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Cum va iesi inghetata fara amidon?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]