Inghetata

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 300 g capsuni (congelate)
  • 100 g zahar (sau mai mult in functie de cat preferi de dulce)

Pe toata perioada verii (si nu numai 😉 ) vasul masinii de inghetata isi are locul bine stabilit in congelator. E mereu pregatit pentru inca o tura de inghetata de casa, pentru ca oricate dulciuri fel de fel as face, daca nu savuram in tihna si-o inghetata parca nu-i destul 🙂 Pentru azi avem o inghetata de vanilie cu sos de capsuni, pornind de la reteta de baza pentru inghetata de casa. Capsunile pot fi inlocuite cu zmeura sau afine, dar sa stiti ca nici piersicile ori caisele nu-s de colea 😉

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu sos de capsuni:

Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Compozitia va ramane ca o pelicula pe lingura. Se da deoparte si se lasa la racit, apoi se zromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Crema racita foarte bine se toarna in vasul masinii de inghetata care in prealabil a fost tinut la congelator timp de minimum 12 ore. Se proceseaza pana compozitia capata consistenta.

  • in cazul in care nu dispuneti de o masina de inghetata, folositi doar jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca pentru crema de baza. Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita

Cat aparatul de inghetata isi face treaba pregatiti sosul de capsuni. Capsunile amestecate cu zahar se fierb pe foc mic, atat cat sa se inmoaie putin si zaharul sa se topeasca. Se mixeaza cu blenderul vertical si se lasa la racit.

Inghetata se rastoarna intr-o caserola. Se toarna o parte din sosul de capsuni si se amesteca usor in inghetata. Se niveleaza si acopera cu restul de sos. Caserola se acopera cu un capac si se da la congelator pana se congeleaza complet.

  • inghetata poate fi mancata si dupa ce este scoasa din masina de inghetata, este moale si cremoasa, dar noua ne place mai inghetata 😉

Pofta buna! 😉

Inghetata de vanilie cu capsuni

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]