Dulceata/Gem / Dulciuri

Gem de caise

Gem de caise

Reteta Gem de caise

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 500 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie

Daca tot am intrat in febra gemurilor si dulceturilor, nu puteam sa ratez sa prepar si acest minunat gem de caise. Cu gustul sau usor acrisor e ideal pentru micul dejun sau pentru prepararea unor prajituri de casa sau tarte delicioase.

Eu una abia astept sa fac o reeditare la prajitura Televizor. 😉

Mod de preparare Gem de caise:

Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor lasa zeama. Daca fructele nu sunt acoperite de zeama se mai adauga putina apa si zeama de lamaie.

  • Zeama de lamaie se dauga doar daca fructele sunt foarte dulci sau in functie de cum va place gemul, mai dulce sau mai acrisor

Se pune cratita pe foc mic si se fierbe gemul pana ajunge la consistenta dorita. Se verifica punand putin gem pe o farfurioara rece.

  • Se amesteca destul de des sa nu se prinda de fund si pentru a evita astfel afumarea gemului.

Se toarna fierbinte in borcane, se capseaza, se rastoarna borcanele cu capul in jos si se lasa la racit acoperite cu un prosop.

Cum se face gemul de caise

Gem de caise

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. arata delicios !
    Si gustul e si mai delicios :)))))

  2. Miha, de ce nu vrei sa ne spui de unde iei recipientele astea asa dragute? Te intrebasem si de de popsticles alea de unde le putem procura si nu mi-ai raspuns la intrebare.

  3. Un gem grozav, Regele gemurilor, preferatul meu!
    O zi placuta!

  4. Minoki, eu cred doar ca n-ai fost tu pe faza. :p

  5. Oana, multumesc! :*

  6. Foarte bun si aromat. Pupici!

  7. Vreau gem de caise… anul asta copacul meu a facut nik, adica nimic macar sa gust… iar de cumparat nu ma indur, la ce mari sint preturile… Dau la schimb ce vrei, doar trimitemi un borcanel…

  8. Ahhh, deja salivez, Miha, :)) ce bun tre’ sa fie gemul asta!

  9. foarte bun si frumos colorat gemul tau.te invidiez.la mine sunt in plin sezon caisele si piersicile dar asa rau ma chinuie lenea zilele astea,ceva de groaza.poate-mi trece lenea ca ar fi pacat sa ratez un asa gem.pupicei

  10. Ah, de cand n-am mai mancat un gem de caise, e atat de bun si aromat! Poate imi fac curaj sa-l pregatesc si eu zilele astea 🙂

  11. Gemul de caise este preferatul meu.Arata bine si frumos colorat.Sa-l papati sanatosi.Pup.

  12. Imi aminteste de gemul mamei 🙂 ce bun si aromat! si frumos prezentat!

  13. Imi place tare mult cum arata,are o culoare minunata iar gustul tre sa fie pe masura!pupici !

  14. Gemul de caise e delicios!E singurul pe care am reusit sa-l fac anul asta,pentru ca nu am putut renunta la el…

  15. Caisele au o aroma deosebita! Gemul cred ca merge de minune la niste clatiteee:)

  16. yumy yummy !!! parca simt gustul caiselor pe varful limbii 😀

  17. Arata minunat, iar vasutele sunt superbe!

  18. seamana cu gemul de caise pe care-l face mama 🙂 si e bun bun, iar culoarea naturala

  19. alina.mirela says:

    arata de-a dreptul superb .!!!!!!!!!!!!!
    si nici nu mai stiu din ce secol n-am mai mancat…..

  20. este gemul meu preferat …. ce culoare frumoasa are !!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Cand spui „dulceata” gandul te duce la micul dejun, o cana de lapte si paine cu unt, eventual niste clatite… :)) Dulceata de ardei iute nu este nici pe departe una pentru micul dejun sau pentru clatite, dar se poate folosi cu succes la orice fel de friptura rece sau […]

Gem de piersici

Gem de piersici

Familia mea nu e mare amatoare de gem sau dulceata, astfel ca foarte rar se intampla sa le fac si atunci in portii mici, nicidecum de pastrat peste iarna. Asa s-a intamplat si cu acest gem de piersici. Am facut putin atat cat sa mancam cateva zile la micul dejun […]

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Sau ar trebui sa-i spun gem de zmeura, avand in vedere ca rezultatul final e aproape ca o pasta? Dulceata de zmeura (sau gem ce-o fi…) e foarte buna si cat timp a fiert pe aragaz si o buna bucata de vreme dupa aceea a mirosit innebunitor in casa. Dar […]

Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare

Mod de preparare Dulceata de cirese amare: La fel ca si la dulceata de cirese nu am folosit mult zahar, una pentru ca am facut-o pentru consum imediat si a doua mi se pare ca iese extrem de dulce. Punem ciresele fara samburi intr-o cratita cu fundul gros, apoi le […]