Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise

Reteta Prajitura cu gem de caise si frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar (pudra)
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita cu praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 200-300 g gem de caise
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza
  • 75 g zahar (pudra)
  • 1 plic zahar vanilat

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si niste prajituri de casa absolut delicioase. Haideti sa vedeti cat de usor si rapid se face prajitura cu gem de caise si frisca 😉

Mod de preparare Prajitura cu gem de caise si frisca:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza si esenta de vanilie. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata. Se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia pentru blat si dam la cuptor la foc mediu ( sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor si este ferm la atingere.

Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema pentru ornat:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si crema de branza si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Blatul racit se taie in 3. Doua dintre ele se ung cu gem de caise, mai mult sau mai putin, dupa preferinta. Se pun una peste alta si se acopera cu cea de-a treia parte de blat. Prajitura se „imbraca” in crema de frisca si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buan! 😉

RETETA IN IMAGINI

Alte retete de prajituri cu gem gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]