Reteta Rulada cu gem de afine
Ingrediente
- Blat de rulada:
- 4 oua
- 4 linguri zahar (pudra)
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- esenta de lamaie
- un varf de lingurita praf de copt
- Pentru gemul de afine:
- 250 g afine (congelate)
- 125 g zahar
Rulada cu dulceata de afine este cea mai simpla si mai ieftina prajitura de casa. Se face repede si o poate face oricine, chiar si un incepator in ale prajituritului. Cred ca nici nu e nevoie sa tragi o fuguta pana la supermarket, cu siguranta ingredientele le ai deja in casa 😉
Mod de preparare Rulada cu dulceata de afine:
Blat de rulada:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca putin. Scoatem hartia de copt de pe blatul racorit si-l rulam. Il lasam asa pana se raceste.
Afinele se pun intr-o craticioara si se presara cu zahar. Se pun la foc mic si se fierb, amestecand din cand in cand, pana dulceata ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte si se lasa la racit.
- afinele (decongelate) se pot pasa cu blenderul vertical, inainte de a le pune la fiert
- afinele se pot inlocui cu orice alt fruct aveti la dispozitie
- daca aveti gem sau dulceata gata preparate nu ezitati sa le folositi
Desfacem blatul, punem deasupra dulceata de afine in strat cat mai uniform. Rulam cat mai strans posibil. Pudram cu zahar pudra vanilat si feliem.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete de rulada gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)