Reteta Dulceata de zmeura
Ingrediente
- 1 kg de zmeura
- 500 g zahar
Sau ar trebui sa-i spun gem de zmeura, avand in vedere ca rezultatul final e aproape ca o pasta? Dulceata de zmeura (sau gem ce-o fi…) e foarte buna si cat timp a fiert pe aragaz si o buna bucata de vreme dupa aceea a mirosit innebunitor in casa. Dar pe de alta parte e enervanta :)) pentru ca e „samburicioasa” :))
Pentru ca zmeura era dulce si foarte aromata am pastrat proportia de 2:1 Repet, e o chestie pur legata de preferinta mea de dulce, cine doreste poate pune mai mult.
Mod de preparare Dulceata de zmeura:
Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand curatam spuma de la suprafata si amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei.
Fierbem dulceata pana obtinem consistenta dorita. Pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.
Se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se lasa sa se raceasca, cu capacul in jos.
Asta e pentru Zmeurel? 😛 Arata minunata si cred ca delicioasa
Miha, dar vadca te-ai apucat serios de dulceturi si gemuri.Abia astept sa imi spui ca nu consumi si nu ai cui sa le dai. Cine este Andreea care ii spune lui Zmeurel al nostru, Zmeurel?
Minunata,pe mine nu ma deranjeaza sambureii,asta-i zmeura!Te invit cu drag sa participi la provocarea lunii Iulie,vad ca esti deja in ton cu zmeura!te pup!
Zmeura, zmeurica, Zmeureeeel :))))
cate borcanele ies dintr-un kg de zmeura?
Viviana, am pus in 2 borcanele de 250 g si a mai ramas ceva (nu stiu exact cat) ce-am papat aseara si azi dimineata la micul dejun.
Flory, multumesc de invitatie! Voi participa cu placere! :*
Gabi.. :))) zmeurica fiind cine? :))))
Da Mino…Zmeurel al nostru. :)))
Andreea, Zmeurel a adus doar zmeura. De mancat mananca sotia lu’ Zmeurel. :))) Eventual si prietenele sotiei lu’ Zmeurel. :))))
vai , vai , vai … ii si simt deja deosebita aroma !!!! bravo!!
Adica ce vrei sa zici? Poate ai vrut sa zici prietenele lui Zmeurel. Ca ce e al tau e si al nostru.
Miha draga,premii virtuale te asteapta sa le ridici e la mine de pe blog
Ti-a iesit perfect!
ador dulceata de zmeura.
mama mea trece dulceata printr-o sita, dupa citeva clocote, ca sa se separe semintele. la fel face si cu dulceata de coacaze negre.