Mancaruri cu pui / Retete culinare

Dovlecei umpluti

Mi-as dori sa va pot ispiti cu ceva retete de post, dar din pacate meniul familiei nu-mi permite asta. Prin urmare, astazi vom avea tot o reteta cu carne, dovlecei umpluti cu carne mai exact, carne ce poate fi inlocuita cu ciuperci de cei ce tin post.

1 piept de pui
1/2 cana orez
1 ceapa
1 morcov
1 cana suc de rosii
1 ou
patrunjel verde
sare si piper
cimbru si busuioc
4 dovlecei
2 rosii

Dovleceii se spala, se taie in 2 pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scoatem semintele, formand niste barcute. Se lasa la scurs.

Carnea o tocam, apoi o amestecam cu patrunjelul tocat, oul, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper si putin busuioc uscat.

Ceapa o calim putin in ulei, adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sosul. Lasam la racit, dupa care amestecam cu carnea tocata. Cu acest amestec umplem barcutele de dovlecel. Acoperim cu felii de rosie si presaram cu cimbru.

Asezam dovleceii intr-o tava (daca nu dispunem de un vas incapator cu capac), adaugam o cana de apa si restul de suc de rosii, acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Se servesc cu smantana.

Reteta incercata si de Ilda:

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Mamma mia ce colorati sint dovleceii… Imi pregatisem barbetica, sa servesc vreo prajiturica cu capsuni, asta pina am citit titlul… ca ma autoinvit si la o papita din asta…

  2. Nici eu nu pot sa tin post,asta tot din cauza familiarilor care nu vor nici cum sa tina post si musai trebuie sa gatesc si sa mananc de dulce,asa ca ma pot imfrupta de la tine cu o portie de dovlecei umpluti care mie una imi plac la nebunie!ti-au iesit foarte bine!pupici!

  3. Desi nu imi plac dovleceii trebuie sa recunosc ca reteta ta arata bine. Azi nu mai este yumm, yumm!

  4. Multumesc fetelor! Cu drag va astept la masa! 🙂

  5. I-am facut azi si sunt deliciosi!!!

  6. Ma bucur mult ca v-au placut! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]