Ingrediente
- 3 oua
- 1 lingurita sare
- 1 masura ulei
- 1 masura iaurt
- 3 masuri faina
- 10 g praf de copt
- 100 g cascaval
- 150 g pastrama
- cateva frunze de busuioc verde
- susan si mac pentru decor
1 masura = cana de 250 ml
Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa le pui ceva in pachetel. Dar… ideile cele mai grozave si mai ales salvatoare se nasc dimineata, stand de vorba cu prietenele la cafea 😀 Si uite-asa ne-am gandit noi sa transformam reteta de briose simple cu iaurt in una de briose aperitiv. Sunt minunate!
Mod de preparare Briose aperitiv:
Ouale si sarea se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi pe rand uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine doar pana ingredientele se omogenizeaza, nu trebuie insistat prea mult.
- in functie de tipul de faina sau iaurt folosit s-ar putea sa aveti nevoie de numai 2,5 masuri de faina. Incepeti asa si mai adaugati daca este necesar
- puteti pune si toata cantitatea de faina deodata si daca este nevoie subtiati aluatul cu putin lapte
In acest moment, adaugam busuiocul tocat, cascavalul si pastrama taiate cubulete.
- in loc de cascaval puteti folosi mozzarella ori o alta branza care va place
- puteti folosi si alte tipuri de mezeluri, in functie de preferinta si de ceea ce aveti in frigider
- cantitatile de branzeturi si mezel pot varia, dupa preferinta
- in compozitie mai puteti adauga cubulete de ardei rosu ori bucati de masline
In formele de briose punem cate 2 linguri de compozitie. Formele nu se umplu, punem compozitie cat sa fie pe 3/4 pline. Presaram deasupra susan si mac
- in loc de susan si mac puteti folosi si alte seminte (de floarea soarelui, de in sau dovleac… )
Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana briosele se rumenesc. Faceti proba cu scobitoarea.
- cat sunt calde briosele se desprind mai greu de pe cosulete de hartie, dar dupa ce se racesc bine nu mai e nicio problema
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI