Familia mea nu e prea mare amatoare de dovlecei, dar eu nu ma dau batuta si insist sa-l ofer la masa, de cele mai multe ori sub forme in care sa nu-si dea seama 😀 Na, atata timp cat eu is „la butoane” imi permit sa fac asta, mai ales ca o fac cu un scop nobil :)) cand vor intra ei in bucatarie n-au decat sa ma pacaleasca ei pe mine :)))
Dupa ce le-am facut de vreo 2 ori piure de cartofi si dovlecei aromat cu usturoi si cascaval am zis sa mai schimb meniul si sa fac acest sufleu de dovlecei. Am copt in forme mici individuale, dar se poate coace si in forma mai mare, rezultatul va fi acelasi: delicios! 😉
Ingrediente
- Pentru 3 forme mici:
- 150 g dovlecei
- 50 g cascaval
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- cativa catei de usturoi
- sare si piper
- cimbru verde
- busuioc verde
- ulei si putin pesmet pentru uns formele
- putin parmezan pentru presarat deasupra sufleului
Mod de preparare Sufleu de dovlecei:
Dovleceii se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte vreo 10 minute, timp in care isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme.
Punem intr-un castron, apoi adaugam cascavalul ras, galbenusul de ou, cele 2 linguri de pesmet, piper, usturoiul pisat si ierburile aromatice tocate. Amestecam bine compozitia pana devine omogena.
Albusul il mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Incorporam in compozitia de dovlecei amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Formele le ungem bine cu ulei si le tapetam cu pesmet. Le umplem cu compozitia de dovlecei, presaram cu putin parmezan
Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.
Se serveste cald cu sos de usturoi sau cu sos tzatziki.
Pofta buna! 😉
Nici eu nu ma ,,omor” dupa bostaneii astia , dar trebuie incercata reteta , ca-mi excita papilele :))
Bunatate de pacalitura ai facut :))
Gradina mea e plina de dovlecei 😛 Daca alte chestii nu s-au facut, dovleceii sunt multi si mari, asa ca multumesc de reteta!
Daca nu vor copilasii tai sa manance trimite-l la mine 🙂
Testat!Foarte, foarte bun rezultatul!
Mara, ma bucur tare mult ca ti-a placut! >:D<
Acum am pus la cuptor !!!! CRED CA VA FI EXCELENT! MULTZAM PENTRU RETETA.O intrebare: in loc de pesmet am pus gris…se poate?
Cred ca merge si cu gris… Chiar sunt curioasa cum ti-a iesit!
Pentru mine si familia mea ,a fost un deliciu,si ceva nou ca mancare gustoasa si finuta.Reteta de dovlecel excelenta!!!!!! Sa ne mai trimite-ti si alte retete!!!!!!!
Ma bucur ca v-a placut! 🙂
Multumesc!