Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Placinta de cartofi cu cascaval

placinta cu foi de cartofi si cascaval

Desi in ultima vreme am ales sa va aduc doar retete de prajituri sau alte dulciuri fel de fel 😉 iata ca azi nu ma pot abtine sa nu va arat aceasta placinta de cartofi cu cascaval. Este atat de buna si atat de usor de facut incat ar fi pacat sa nu o pastrati acolo la voi in lista cu retete culinare. Nu de alta, dar de multe ori am fost intrebata sau am intrebat la randul meu „azi ce mai faci de mancare, ca eu nu mai stiu!?” si reteta asta poate fi o idee salvatoare, asa cum a fost si pentru mine 😉

Fata de cum e reteta originala, eu am preferat varianta simpla, doar cu cascaval si am facut si un gratar. Va puteti juca dupa bunul plac cu ingredientele sau cu condimentele. Puneti ce stiti voi ca mananca ai vostri cel mai bine…

placinta cu foi de cartofi si cascaval

 

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • sare si piper
  • fulgi de usturoi
  • felii de cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval:

Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ii punem intr-un bol si adaugam ouale, faina si condimente dupa gust.

Eu n-am vrut sa pun mai multa faina, astfel ca aluatul a iesit usor moale si lipicios.

Punem o lingura de ulei in tigaie (eu am folosit o tigaie mica de cca 20 cm diametru) si lasam sa se infierbante.

Punem jumate din compozitia de cartofi in tigaie si o intindem uniform cu lingura. Punem apoi felii de cascaval pe toata suprafata foii si acoperim cu cealalta jumatate din compozitia de cartofi.

cum se face placinta cu cartofi

Apasam usor pe margini sa le lipeasca foile.

Dam focul la mic, acoperim tigaia cu un capac si coacem pana placinta incepe sa se rumeneasca frumos. Verificati cu ajutorul unei spatule.

Inclinati usor tigaia si lasati sa cada placinta pe o farfurie mare si intinsa. Asezati tigaia deasupra placintei si cu o miscare ferma o rasturnati inapoi in tigaie. Coaceti pana placinta se rumeneste si pe cealalta parte.

Rasturnati pe un platou si portionati.

Pofta buna! 😉

Placinta de cartofi cu cascaval

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Este super delicioasa mersi mult ptr reteta Miha si astept noi retete

  2. Super usor si super tasty. Acum cand timpul e atat de putin – o reteta rapida si care nu necesita multa bataie de cap e foarte bine venita. Ma tem putintel sa adaug faina. Ma intreb cum se coace in profunzime. Oricum nu e cantitate mare.

  3. foarte foarte bun, mi-a iesit excelent

  4. Foarte inovativ de abia astept sa o gatesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]

Cartofi noi cu sos de smantana

Cartofi noi cu sos de smantana

Mod de preparare Cartofi noi cu sos de smantana: Cartofii se spala bine cu un burete mai aspru. Nu se curata de coaja. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mai marisori se taie in jumatate. Se prajesc intr-un ceaun cu ulei incins. Cand sunt rumeni, se presara putina […]