Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Bulgarasi de cartofi cu branza

Avem nevoie de:

* 3 cartofi
* 50 g telemea
* 50 g cascaval
* 50 g unt
* 1 ou
* 1 lingura patrunjel uscat
* sare si piper
* 2 linguri susan
* 50 g pesmet


Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare.

Dupa ce-au fiert ii curatam si ii pasam. Adaugam untul, telemeaua si cascavalul rase,

oul si patrunjelul.

Potrivim gustul de sare si piper.

Intr-un vas separat amestecam susanul cu pesmetul, in care vom tavali bulgarsii din cartifi, formati cu mainile umede.

Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt

si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc putin deasupra.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Miha:ce bine arata!e o alternativa la una din zile!
    Arata parca desprinsi dintr-o poveste!
    O seara buna!

  2. super bun! multumesc mult!

  3. Si bulgarasii astia arata super. Si mi se pare grozav ca sunt la cuptor..mult mai bine decat prajeala!
    Am sa incerc si eu.

  4. te urmaresc de mai multa vreme, ma innebuneste vizual, olfactiv si papilo-gustativ ceea ce vad aici la tine! m-ai facut sa-mi doresc sa fi avut si eu o afectiune nativa pentru gastronomie…
    te felicit si iti doresc sanatate pentru a ne mai bucura si inspira asa cum ai facut-o pana acum! (ilda, calarasi)

  5. Multumesc mult! Ma bucur nespus ca pot fi de ajutor. Sarbatori fericite si imbelsugate.

  6. buna, am facut si eu bulgarasii de cartofi….dar…problem…..s-au intins si au iesit ca niste turtite…ai vreun secret sa iasa asa rotunjori?
    multumesc:)

  7. Gumi, nu am nici un fel de secret. Tot ce stiu impart aici cu voi. 🙂
    Cartofii ar trebui sa fie dintr-un soi mai fainos, iar bulgarasii sa fie bine tavaliti prin pesmet inainte de-ai baga la cuptor.

  8. Arata excelent sper si gustul. Am sa fac si eu aceste minunatii de galuste.Sunt ” elegante”.Sa ne dati tot asa retete minunate si repede de facut, ma refer si la pret convenabil. Va multumesc. Maria

  9. Maria, cu drag oricand…
    Multumesc frumos de aprecieri si ganduri bune. 🙂

  10. As vrea sa-i fac pentru o petrecere. Crezi ca pot fi mancati si a doua zi, reincalziti? Sunt la fel de buni?
    Multumesc
    Anca

  11. Anca, se pot reincalzi sau se pot servi si reci. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]