Aperitive / Retete culinare

Chiftelute cu surprize

Chiftelute cu surprize, o reteta din ciclul…”mami, dar o surpriza placuta cand ne faci?” :))))

* Chiftelute:

* 1 piept de pui
* 1 ou
* 2 cartofi
* 3 catei usturoi
* 1 ceapa mica
* sare si piper
* boia de ardei
* patrunjel verde

Cartoful se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se scurge de zeama.

Pieptul de pui se toaca apoi se amesteca cu cartofii, oul, usturoiul si ceapa tocate marunt, verdeata si condimentele.

* Umplutura:

* 150 g crema de branza Almette
* porumb
* sare si piper
* marar (optional)

* Pentru finisaj:

* pesmet

Crema de branza se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga boabele de porumb si se omogenizeaza. Daca va place se poate adauga si putin marar tocat marunt.

Cu mainile umede luam cate putina compozitie de chiftelute. Ii dam forma de bila, apoi o aplatizam. Punem in mijloc cate o lingurita de crema de branza,

apoi adunam marginile formand o bocceluta. Tavalim prin pesmet din abundenta si ii dam din nou forma de bila, pe care o punem intr-o forma de briosa.

Se pot pune si intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Se servesc calde.

Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Ce idee, ce bunatate

  2. Miha, Gourmandine si Edith sunt preferatele mele!

  3. mihai, si eu le vizitez atunci cand am timp si cand apare o postare…delicioasa. 🙂 Dar…nu vad legatura. 🙂

  4. nu e nici o legatura, imi plac blogurile voastre.. s-a nimerit sa scriu la reteta asta 😉

  5. Multumesc Mihai de aprecieri. 🙂
    Sa le spui si lor ca-ti place blogul meu. :))) Glumesc.
    O seara buna iti doresc!

  6. Miha,cu bune trebuie sa fie si putin mai altfel,adica cu surprize!O voi face si eu!
    Noapte buna!

  7. Oh, doua idei grozave intr-o reteta! Miha, imi place si surpriza dar si folositul hartiilor de prajituri. Mie nu mi-a trecut prin capul, afectat de caldura(!), desi este logica, practica si interesanta. Mi-ar placea sa-i „pacalesc” pe amici si la prezentare sa le las in aceste hartii de briose. Un weekend frumos sa ai!

  8. Multumesc mariana de aprecieri. Ma bucur tare mult ca o vei face, sper sa va placa.

    O zi buna!

  9. Scuze…mi-a scapat Mariana cu „m”, desi nu asta mi-a fost intentia. Pup!

  10. Multumesc Elena!
    Ma bucur tare mult ca am putut fi de folos nu cu una ci cu doua idei. :)) Musafirii vor fi cu siguranta incantati! 🙂

  11. arata foarte bine, si sunt sanatoase …o idee minunata, le voi incerca cu siguranta, iar in unele voi inlocui porumbul cu mazare 😉 . multumesc pt idei

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]