Bauturi

Sangria

Sangria

A venit week-end-ul… sa inceapa petrecerea! :)) Nu stiu ce petrecere, dar inventam una. :)))

Daca n-ati preparat pana acum Sangria la voi acasa, ar fi cazul sa o faceti. Acum cat mai e cald si piata e plina de fructe. Nu mai e mult si vom bea vin fiert, iar Sangria va fi o dulce amintire. :))

Que empiece la fiesta!!! :)))

Sangria

Ingrediente

  • 750 ml vin rosu demidulce
  • 660 ml Sprite
  • 1 lamaie
  • 2 piersici
  • 1 nectarina
  • 1 para
  • 1 mar
  • un pumn de boabe de struguri (albi si negri)

Mod de preparare Sangria:

  • Pentru un plus de tarie, se poate adauga si putin coniac
  • Se poate folosi si un vin rosu sec, care se va indulci cu cateva linguri de zahar
  • In loc de Sprite se poate folosi apa minerala sau apa tonica

Curatam lamaia, taiem coaja fasii subtiri ajutandu-ne de un curatitor de legume.

Intr-un vas incapator punem fructelele taiate bucati sau cubulete si fasiile de coaja de lamaie. Stoarcem lamaia si stropim fructele cu sucul rezultat.

cum se prepara Sangria

Turnam apoi vinul si Sprite-ul si amestecam.

Acoperim vasul si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, timp in care bautura se va raci foarte bine, iar fructele isi vor lasa aroma.

Se serveste cu gheata si felii de lamaie.

Bautura Sangria

Sangria homemade

Chiar daca la preparare am folosit o singura para, para-i para pana la urma :))  asa ca trimit reteta la Betty, pentru provocarea lunii septembrie.

Tags: ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. crede-ma pe cuvat ca ai preparat-o mai bine decat spaniolii. aici (spania) in barurile „normale” ti-o prepara cu un vin destul de mediocru; si cu mult, foarte mult zahar in restaurantele chunezesti unde vinul e si mai mediocru…dar daca o bei unde o prepara bine e senzationalaaaaaaaaa. mai au ceva asemanator care se numeste „tinto de verano” care e cam acelasi lucru doar ca se pune doar lamaie. un salut si un pupic, mihaela si ma alatur petrecerii:)

  2. Această stare proaspătă mult mai bun! şi acea culoare atat de bogata, cu fructe, ai fost mare
    mil besossss

  3. n-am incercat pana acum desi am locuit vreo 3 luni cu sotul meu in Spania.imi place culoarea ca eu cu alcoolul nu suntem amici.pupicei si week-end minunat!

  4. Ce bine arata si ce racoaritoare e!!!Pupici!

  5. Mmmm…me gusta:))!! Are o culoare super si cred ca si un gust asemenea. Refuz sa ma gandesc cat de buna e, ca eu n-am si ma oftic:))

  6. cred ca ar trebui sa ne mai si distram din cand in cand 😉 …iar bauturica asta merge la fix ptr o petrecere !!!

  7. La petrecerea asta vin si eu, ca arata asa de bine sangria 🙂

  8. lovely !! n-as putea sa refuz un pahar 😉 pupici

  9. uite ca sangria nu am baut niciodata,da’nu refuz paharul tau !

  10. Vin si eu, la sfarsit de week-end! Sper ca mai ai un pahar!

  11. Celia Castro says:

    Salut…total eronata reteta ce ai prezentat-o nu se pune zahar pentru ca te va durea capul si se pune fanta de lamiie si frunctele se pun cu tot cu coaja la fel si lamaia puteai sa o prezinti asa si sa ii pui denumire personala nu sa prezinti o reteta a ta si sa te folosesti de bauturile altora fiti voi originali nu imitatii !!

    • In primul rand, daca te vei uita mai bine vei vedea ca am specificat sursa retetei, nu m-am folosit de bauturile nimanui, ci pur si simplu am preluat o reteta care mi-a placut.
      In al doilea rand, in toate retetele gasite pe net am vazut ca se foloseste zahar sau un alt indulcitor. Si nici in una n-am vazut specificat ca e MUSAI Fanta de lamaie.
      In al treilea rand, e pur optiune personala daca vrei sa pui fructele cu tot cu coaja sau nu.
      Si in ultimul rand, iti multumesc de vizita si te comentariu, dar cred ca trebuie sa te mai documentezi inainte de a dojeni nejustificat. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Irish Coffee

Irish Coffee

Mod de preparare Irish Coffee: Mixam smantana pentru frisca, atat cat sa prinda putina consistenta. Nu este necesar sa fie stabila. Preparam cafeaua, espresso sau la ibric, dupa preferinta. Punem cubuletele de zahar si whisky-ul in paharul special pentru irish coffee. Turnam cafeaua fierbinte peste whisky si zahar, apoi turnam […]

Milkshake cu cafea

Milkshake cu cafea

Mod de preparare Milkshake cu cafea: Intr-un pahar inalt (cel de la mixerul vertical) mixam laptele si inghetata. „Pictam” peretii unui pahar cu sos de ciocolata, turnam amestecul de lapte si ciocolata, apoi cafeaua. Ornam cu frisca batuta si sos de ciocolata si milksake-ul cu cafea este gata! In caz […]

Smoothie de mango si mure

Smoothie de mango si mure

Mod de preparare Smoothie de mango si mure: Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Se cresteaza pulpa fructului pe orizontala si pe verticala, apoi se preseaza coaja ca si cum am vrea sa o intoarcem pe dos. :)) Se desprind cuburile de mango de pe coaja […]

Milkshake cu capsuni si zmeura

Milkshake cu capsuni si zmeura

Mod de preparare Milkshake cu capsuni si zmeura: Punem fructele si inghetata de vanilie in blender si le mixam pana se obtine un piure fin.  Adaugam apoi lapte rece, atat cat sa ajunga la consistenta dorita. Se toarna in pahare si se serveste imediat. fructele pot varia in functie de […]