Bauturi

Smoothie de mango si mure

Pentru ca am ales sa ma implic in campania „Castiga timp cu Philips” , mi s-a oferit sansa de a testa unul din cele mai noi produse Philips, un mixer de mana, model HR 1655.

Trebuie sa recunosc, la inceput am fost cam sceptica… ce poate fi decat un mixer de mana, unul ca cele ce le-am mai avut pana acum? 😀 Dar cand am inceput sa-l scot din cutie, piesa cu piesa, mi se daramau incet incet toate prejudecatile… Mi-am zis in sinea mea…”mai, tu esti mic…dar cu suflet mare” :))) O cana gradata cu capac, tocator cu doua tipuri de cutite (unul pentru a toca fructe sau legume si un cutit special pentru a toca gheata),  pasator de cartofi, blender vertical, tel si o ustensila speciala pentru facut spuma de lapte. Va puteti inchipui cam cat latte machiatto am baut de vreo cateva zile incoace? :)))) Toate aceste ustensile, in functie de ceea ce avem de pregatit, se ataseaza la un motor de 600 W cu 20 de setari de viteza.

Cana gradata, desi mi-ar fi placut sa fie mai mica, ideala pentru portii unice, este totusi foarte buna, putand aduna in ea toate accesoriile, ocupand astfel foarte putin spatiu, cam jumatate din cat ocupa robotul meu de bucatarie in acest moment.

Am folosit  blenderul vertical si tocatorul pentru fructe si gheata pentru a prepara acest delicios smoothie de mango si mure. Dupa folosire aceste accesorii le-am spalat sub jet de apa si au fost ca noi. Atentie la cutite, sunt foarte ascutite. Mie mi-a fost testata vigilenta si m-am ales c-un plasture! :))

smoothie de mango si mure

Ingrediente

  • Pentru stratul cu mango:
  • 1 mango taiat cubulete si congelat
  • 1 lime
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri lapte condensat neindulcit
  • Pentru stratul cu mure:
  • ~100 g mure congelate
  • 1 banana
  • 2 linguri lapte condensat neindulcit
  • 3 cuburi de gheata

Mod de preparare Smoothie de mango si mure:

Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Se cresteaza pulpa fructului pe orizontala si pe verticala, apoi se preseaza coaja ca si cum am vrea sa o intoarcem pe dos. :)) Se desprind cuburile de mango de pe coaja si se pun la congelator pentru vreo ora.

mango curatat

 

Punem mango congelat intr-un vas ingust si inalt impreuna cu zeama de lime si mierea. Se paseaza cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin.

mixer de mana Philips HR1655Punem si laptele si omogenizam. Daca mai e necesar se mai poate adauga lapte, atat cat sa obtinem o compozitie care curge.

Turnam in pahare.

In tocator punem murele congelate si banana. Mixam pana fructele sunt bine zdrobite si avem un piure delicios, frumos colorat. Subtiem cu lapte si turnam usor in pahare, peste stratul de mango.

Se presara deasupra aschii de gheata si e gata de servit! Rapid si delicios!

In loc de concluzie… Mi-a placut si ma bucur ca mi-am facut un nou prieten si ajutor de nadejde in bucatarie.

mixer de mana Philips HR1655

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Bun, bun..Sa folosesti cu placere aparatul >:D<

  2. Felicitari pentru jucaria asta mica Miha, sunt sigura ca iti va fi extrem de folositoare!

  3. Sa-l folosesti cu drag si spor!!pe caldura asta,numai racoritoare sa ne dai!!!!

  4. sa-l folosesti cu placere, e un aparat minunat!

  5. Ce frumusel e! : x Felicitari!

  6. Mango servim si noi cat se poate de des insa nu stiam despre aceasta combinatie. O sa o incercam cu placere!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Irish Coffee

Irish Coffee

Mod de preparare Irish Coffee: Mixam smantana pentru frisca, atat cat sa prinda putina consistenta. Nu este necesar sa fie stabila. Preparam cafeaua, espresso sau la ibric, dupa preferinta. Punem cubuletele de zahar si whisky-ul in paharul special pentru irish coffee. Turnam cafeaua fierbinte peste whisky si zahar, apoi turnam […]

Milkshake cu cafea

Milkshake cu cafea

Mod de preparare Milkshake cu cafea: Intr-un pahar inalt (cel de la mixerul vertical) mixam laptele si inghetata. „Pictam” peretii unui pahar cu sos de ciocolata, turnam amestecul de lapte si ciocolata, apoi cafeaua. Ornam cu frisca batuta si sos de ciocolata si milksake-ul cu cafea este gata! In caz […]

Milkshake cu capsuni si zmeura

Milkshake cu capsuni si zmeura

Mod de preparare Milkshake cu capsuni si zmeura: Punem fructele si inghetata de vanilie in blender si le mixam pana se obtine un piure fin.  Adaugam apoi lapte rece, atat cat sa ajunga la consistenta dorita. Se toarna in pahare si se serveste imediat. fructele pot varia in functie de […]

Ciocolata alba calda

Ciocolata alba calda

Mod de preparare: Pentru a prepara ciocolata calda punem laptele la fiert. Ciocolata alba o dam pe razatoare. Intr-un castron amestecam amidonul cu zaharul, apoi turnam putin lapte cald, putin cate putin pana amestecul devine omogen fara cocoloase.  Turnam incet in cratita in care fierbe laptele si amestecand continuu fierbem […]