Retete de prajituri / Torturi

Tort Pavlova

Tort Pavlova

Reteta Tort Pavlova

Ingrediente

  • Pentru blaturile de bezea:
  • 350 g albus (~ 9 albusuri)
  • 320 g zahar (pudra)
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 40 g amidon
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • fructe de padure (zmeura, afine)
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 4 linguri zahar
Desi sunt o mare iubitoare de ciocolata, pot sa spun cu mana pe inima ca tort Pavlova este un desert absolut fabulos Da, e adevarat, coptul blaturilor dureaza si s-ar putea sa ti se para o vesnicie cat cuptorul sta aprins, dar crede-ma ca merita fiecare grad care s-ar putea sa se ridice in termometrul din casa

Mod de preparare Tort Pavlova:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
  • cantitatea de zahar in reteta de Pavlova este mult mai mare (poate ajunge si la dublul cantitatii de albus), eu am adaptat in functie de preferinta noastra de dulce
  • nu este necesar sa folosesti zahar pudra din comert. Este suficient sa ai o rasnita de cafea si in cateva secunde ai facut zahar pudra folosind zahar tos

Cum se obtin blaturile de bezea pentru Tort Pavlova:

Punem bezeaua intr-un posh.  In tava tapetata cu hartie de copt desenam cercuri de 25, 22 si 18 cm.

  • in functie de cat de mare iti este tava le poti potrivi astfel incat sa coci blaturile in cat mai putine ture. Eu le-am copt pe rand 🙂

Umplem cercurile cu bezea, spritand forma dorita.

  • nu este absolut necesar sa spritzezi bezeaua, o poti pune uniform cu lingura 🙂

Dam tava la cuptor la foc mic ( sau 100 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 70 de minute. Bezeaua trebuie sa fie tare si crocanta, usor sfaramicioasa la atingere.

  • bezeaua nu trebuie sa se rumeneasca si trebuie avut in vedere ca se mai intareste dupa ce se raceste
  • blaturile se pot pregati cu o zi inainte, dar trebuie pastrate intr-un loc uscat, acoperite cu hartie de copt

Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se dezlipesc cu atentie de pe hartia de copt.

Crema pentru Tort Pavlova:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Sosul de capsuni:

Capsunile pasate si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc potrivit. Dam cateva clocote, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.

  • in functie de preferinta voastra si de cat de dulci sunt capsunile puneti zahar mai mult sau mai putin, adaptati dupa gustul vostru

Tortul se va monta cu putin timp inainte de servire, cateva ore, altfel bezeaua se inmoaie.

Punem primul blat, cel mai mare, pe un platou si acoperim cu un strat de crema. Punem si un strat de afine si bucati de zmeura, apoi stropim cu sos de capsuni. Continuam in acelasi mod pana terminam de asamblat.

  • blaturile de bezea se asambleaza cu putin timp inainte de servire, altfel bezeaua se va inmuia de la crema

Pofta buna! 😉

Tort Pavlova

RETETA IN IMAGINI

Puteti incerca si varianta mini a acestul desert delicios

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Buna! Blaturile de bezea se inmoaie de la crema?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]