Trebuie sa recunosc ca fasolea pastai imi place mai mult prajita, cu mamaliga si mujdei 😀 Cred ca e pe primul loc in lista cu retete culinare de vara. Dar nici salata de pastai nu-mi displace, mai ales ca e o reteta simpla si usoara.
N-am sa trec cantitati la ingrediente, fiecare adapteaza dupa gustul sau 😉
Ingrediente
- fasole pastai (verde sau galbena)
- morcov
- maioneza
- usturoi
- sare si piper
- cimbru
Mod de preparare Salata de fasole pastai:
Pastaile curatate si spalate se pun la fiert in apa clocotita cu sare si o ramurica de cimbru. Cand sunt fierte le punem la scrs intr-o strecuratoare si le lasam la racit.
Intre timp se prepara maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud sau dintr-un galbenus fiert si o lingurita de mustar, dupa cum preferati. Usturoiul se piseaza, morcovul se da pe razatoare.
Pastaile racite le taiem bucatele si le punem intr-un castron. Adaugam morcovul ras, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Amestecam apoi adaugam maioneza, atat cat ne place sa fie de „legata” aceasta salata.
Se da la rece pentru vreo jumatate de ora, cat sa se intrepatrunda aromele.
Pofta buna! 😉
Arata grozav, nu m-am gandit niciodata sa le tai atat de mici, e o idee excelenta pentru design. Usturoiul este un foarte bun prieten al acestei legume si nu numai.
Arata extraordinar, felicitari!