Ingrediente
- Ingrediente:
- 250 g faina alba
- 1 lingura ulei de masline
- 150 ml apa calduta
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita drojdie uscata
- In plus:
- sare
- rozmarin uscat
- 2-3 linguri ulei de masline
Cu un poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉
Mod de preparare Focaccia cu rozmarin:
Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios.
- aluatul se poate prepara si la masina de paine
Punem aluatul intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si il intindem bine cu mana. Dupa ce am intins aluatul incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor. Repartizam uniform deasupra uleiul de masline, sarea si rozmarinul uscat. Lasam sa se odihneasca putin la loc caldut.
In vasul aparatului punem 1 cana cu apa si asezam gratarul din dotarea aparatului. Tava cu aluat pentru focaccia bine invelita in hartie de copt o punem in vas.
Inchidem capacul si il rotim în pozitia INCHIS. Inchidem si supapa de presiune. Setam programul MANUAL, presiunea HIGH si timpul de gatire de 30 de minute si apasam apoi tasta START/STOP. Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
Deschidem supapa de aburi cu ajutorul unei spatule. Atentie la aburii care se degaja! Deschidem capacul si scoatem cu grija vasul din interior. Lasam putin sa se racoreasca, apoi scoatem focaccia pe un gratar.
In aceasta faza focaccia nu este rumena ca atunci cand este coapta in cuptor, dar este moale si perfect gatita. Eu am ales sa o pun 20 de minute in cuptor, la 200 grade pentru o coaja rumena si crocanta. In functie de preferinta voastra optati sau nu pentru acest ultim pas.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI