Aluat dospit / Aperitive / Retete culinare

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu leurda

Aceste rulouri cu branza si leurda au fost modalitatea mea de a-i imprieteni pe micutii mei cu leurda. N-as baga mana in foc ca am reusit :)))) dar macar am fost multumita ca au mancat, chiar daca branza era „cu ceva verde” :))))

Rulouri cu leurda

Ingrediente

  • Aluat:
  • 510 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 75 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • ~200 g telemea
  • 1 ou
  • cateva fire de leurda
  • sare si piper
  • cativa fulgi de ardei iute

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda:

Aluat:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata.

Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare.

Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Umplutura:

Intr-un castron se amesteca branza sfaramata cu leurda tocata marunt, oul, sare si piper dupa gust si cativa fulgi de ardei iute.

Umplutura de branza cu leurda

Aluatul dospit se intinde pe masa unsa cu putin ulei in foaie dreptunghiulara de aproximativ jumatate de centimetru. Se pune branza peste foaia de aluat in strat uniform, apoi se ruleaza cat mai strans.

Ruloul obtinut se taie in bucati potrivite ca marime, folosindu-ne de un fir de ata. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile.

Asezam bucatile de rulou intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam putin la loc cald, sa creasca aluatul.

Rulouri din aluat dospit cu branza

Se da apoi tava la cuptor la foc mediu, pana rulourile se rumenesc.

Pofta buna! ;)

Rulouri cu leurda

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Camelia Berbece says:

    Bun bun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu rozmarin: Intr-un castron amestecam […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]