Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu cacao si branza

Rulada cu cacao si branza

Reteta Rulada cu cacao si branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar (sau mai mult, daca iti place mai dulce)
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • esenta de vanilie

Daca ai niste branza de vaci in frigider si nu prea stii ce sa faci cu ea iti propun sa incerci aceasta reteta de rulada cu cacao si branza. Modul de preparare este unul foarte simplu, blatul si crema se fac in acelasi timp, iar rezultatul este unul absolut delicios!

Mod de preparare Rulada cu cacao si branza:

Crema de branza:

Intr-un castron amestecam branza cu restul ingredientelor. Putem folosi mixerul vertical pentru a obtine o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata mai putem adauga 1 ou sau 1 lingura de smantana
  • gustati, apoi indulciti dupa gust
  • aromele pot varia in functie de preferinta voastra

Blat de cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Intr-o tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt punem crema de branza in strat uniform. Acoperim cu compozitia pentru blat. Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Cu o miscare ferma rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt, astfel vom avea blatul dedesubt si crema de branza deasupra. Lasam sa se racoreasca putin, apoi rulam cat mai strans posibil. Cand s-a racit la temperatura camerei, invelim intr-o bucata de hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete.

  • Legi folia la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica 😉 Legi din nou cu nod si dai la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna! 🙂

Rulada de cacao cu branza

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]