Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Rumba

prajitura rumba

Reteta Prajitura Rumba

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 50 g rahat colorat + 1 lingura faina
  • 50 g stafide + esenta de rom
  • 1 pliculet coaja de lamaie Finesse
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie si lamaie
  • In plus:
  • 1 foaie mare de napolitana (sau 2 mici)
  • 50 g ciocolata (54% cacao) + cateva linguri lapte

Trebuie sa incercati si voi prajitura Rumba, daca nu ati incercat-o pana acum. Pentru ca nu e genul de prajitura pe care ai mei s-o prefere am tot evitat sa o prepar. Noroc de prieteni mancaciosi si nepretentiosi, altfel n-as fi descoperit minunea de prajitura 🙂 O nebunie! O explozie de gusturi si culori!

Mod de preparare Prajitura Rumba:

Blat:

Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom cu putina apa. Rahatul se taie bucatele, apoi se presara cu faina, astfel incat fiecare bucatica de rahat sa fie acoperita.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine ferma si face tepi atunci cand se scot paletele mixerului. Peste bezeaua obtinuta se cerne faina amestecata cu praful de copt si se adauga rahatul, nuca, stafidele bine scurse si coaja de lamaie.

  • nuca macinata poate fi inlocuita cu nuca taiata bucati cu cutitul
  • in loc de stafide se pot folosi merisoare confiate ori visine

Se amesteca totul cu o spatula, cu miscari de sus in jos. Se amesteca usor astfel incat sa obtinem o compozitie spumoasa. Turnam in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25 de minute, pana blatul se rumeneste. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Punem vasul pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia se ingroasa (atunci cand amestecam cu lingura crema face „valuri” si se poate vedea fundul vasului) Dam deoparte si lasam la racit.

In crema bine racita punem untul moale (lasat la temperatura camerei) si mixam energic pana la omogenizare. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie si cateva picaturi de esenta de lamaie.

Asamblare Prajitura Rumba:

Daca aveti foaie mare de napolitana o taiati in 2. Blatul bine racit se unge pe una din parti cu jumatate din crema. Lipim foaia de napolitana si intoarcem prajitura pe partea cealalta. Ungem cu crema ramasa si lipim cea de-a doua foaie de napolitana.

Se inveleste bine in folie, se pune in tava si se da la frigider. Puneti deasupra ceva greu (la mine s-a potrivit perfect cratita cu supa 😀 ) A doua zi prajitura se taie perfect.

Inainte de portionare topiti ciocolata cu putin lapte (atata lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita) si ornati prajitura Rumba.

  • prajitura poate ramane si neornata cu ciocolata, decizia va apartine

Pofta buna! 😉

prajitura rumba

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]